Proprietăţi

Imobil de birouri de 3,5 mil. euro in centrul istoric al Bucurestiului

26.11.2003, 00:00 28



Zona de nord a orasului, tinta ultimelor mari proiecte imobiliare, nu este singura zona cautata cand vine vorba de birouri. Litexco Business Center, adica un imobil de birouri de 3,5 milioane euro care va fi livrat anul viitor pe piata romaneasca confirma acest lucru.



Situat in centrul istoric al oratului, in zona Stirbei Voda, proiectul Litexco Business Center a implicat renovarea unui imobil datand din anul 1883, care va deveni sediul corporatiei elvetiene Litexco in Romania, concomitent cu dezvoltarea unei noi constructii pe patru niveluri, care va contine spatii de birouri ce vor fi inchiriate. Cele doua imobile vor fi legate printr-un pasaj subteran, care in urma lucrarilor de restaurare se va transforma intr-o sala de lux unde vo fi organizate conferinte, intalniri de afaceri sau evenimente PR.



Litexco Business Center reprezinta o investitie de 3,5 milioane euro a grupului elvetian si este amplasat chiar in centrul istoric al Bucurestiului, alaturi de Ateneul Roman, Palatul regal sau Sala Palatului. Imobilul ofera o suprafata totala de 1.650 de metri patrati si ofera vizibilitatea excelenta dar si acces facil la mijloacele de transport in comun.



"Litexco Office Building beneficiaza de avantajul amplasamentului in centrul vechi al orasului. Arhitectura cladirii Litexco, dublata de amnajarile interioare va asigura in aceste conditii ocuparea completa a spatiilor disponibile cu mult inainte de livrarea pe piata estimata pentru luna mai a anului viitor" apreciaza Adrian Moisa, agency negotiator in cadrul companiei CB Richard Ellis.



"Noul imobil se adreseaza companiilor care doresc sa isi relocheze birourile in spatii care sa asigure prestigiu. Din acest punct de vedere Litexco nu va avea competitor pe piata romaneasca in urmatoarele 6-10 luni" apreciaza Bogdan Serban, seful filialei locale a Litexco Group.



Litexco este un grup de investitii elvetian care a fost infiintata la sfarsitul anilor '80. Scopul crearii grupului era participarea activa la dezvoltarea economica a tarilor din Europa de Est. La zece ani de la infiintarea firmei, Litexco a decis sa investeasca in zona Mercosur, o regiune care, datorita trasaturilor emergente ale economiei, amintea, din multe puncte de vedere, de economia si oportunitatile inregistrate in ultimele decade de tarile din Europa Centrala si de Est.



Strategia Litexco este cuprinsa in patru directii strategice.



Prima dintre acestea este reprezentata de cresterea patrimoniului companiei prin achizitionarea de proprietati si dezvoltarea de proiecte in domeniul imobiliar.



Cea de-a doua importanta directie strategica este orientata catre investitiile in pietele financiare, cu scopul de a obtine profit in urma unor tranzactii de tip financiar.



Cea de-a treia directie este reprezentata de dezvoltarea unor noi platforme de afaceri, in diferite sectoare economice, cu scopul de a crea noi oportunitati de investitii.



In sfarsit, ultima directie de activitate este reprezentata de participarea in diferite afaceri, in formula capitaluluii de risc.



Litexco a intrat pe piata romaneasca in anul 1998, unde dezvolta in prezent investitii in domeniul imobiliar si agricol.  ionut.bonoiu@zf.ro 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO