Proprietăţi

Invest4See dezvolta parcuri logistice de peste 150 de milioane de euro la Timisoara si Turda

02.09.2008, 20:02 110

Compania Invest4See, dezvoltator de proiecte imobiliare cu capital romanesc, a anuntat ca va demara luna viitoare constructia unui parc logistic la Turda, pe o suprafata de 56 hectare, valoarea totala a investitiei depasind 100 de mil. euro.
"Vom dezvolta un parc logistic in Turda, judetul Cluj, cu o suprafata construita de 225.000 de metri patrati. Investitia va fi facuta in colaborare cu un Europa Capital, un fond de investitii englez si prin resurse proprii", a declarat pentru ZF Transilvania Oliver Schenk, CEO si actionar al companiei. El a mentionat ca dezvoltarea parcului logistic se va finaliza in 2011.
Invest4See a inceput luna trecuta la Timisoara constructia unui proiect similar celui din Turda care va necesita investitii de 50 mil. euro. Si in acest caz investitorul principal este fondul de investitii.
"Parcul logistic pe care il dezvoltam la Timisoara are o suprafata totala de 26 hectare si o suprafata construita de 101.000 metri patrati" a declarat Schenk. "Spatiile de depozitare vor fi inchirate cu 4,6 euro pe metru patrat si 7 euro pentru un metru patrat de birou", spune Schenk.
In ceea ce priveste proiectul de la Turda, investorul principal este fondul britanic de investitii Europa Capital, care, impreuna cu partenerii romani va acoperi 20-30% din suma si ca restul va fi acoperit printr-un credit bancar. Reprezentantii companiei spun ca in prezent au obtinut PUZ-ul pentru 42% din suprafata si ca prima cladire va fi predata in luna mai.
"Am obtinut PUZ-ul pentru 24 hectare si estimam ca in luna mai a anului 2009 vom preda primele spatii catre clientii nostri", sustine Schenk. Motivul pentru care investitorii au ales Turda pentru dezvoltarea unui parc logistic a fost legatura cu zona centrala si nord-vest a tarii, dar si datorita accesului la calea ferata industriala. "Dupa finalizarea autostrazii A3 vom putea oferi cai de acces diferite cum ar fi accesul de mare viteza pe autostrada sau de mare tonaj prin intermediul cailor ferate industriale", spune Schenk.
Oficialii companiei au declarat ca vor crea un efectiv de pana la 6.000 de locuri de munca pe termen lung. "Oportunitatea pe care o oferim orasului Turda si judetului Cluj este un numar divers de companii care isi vor deschide un depozit si vor desfasura activitati in parcul nostru si pe termen lung va fi nevoie de un numar de circa 6.000 de angajati" a declarat Schenk.
Invest4See a avut anul trecut venituri totale de 6 milioane de euro, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante. Compania este detinuta in proportie de 50% de Oliver Schenk, iar restul actiunilor sunt detinute direct si indirect de Gabriel Bitea (10% din actiuni apartin companiei Bitea Construct).
Europa Capital deruleaza investitii in domeniul imobiliar in 17 tari din Europa si, conform site-ului companiei, a investit pana in prezent 5 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO