Proprietăţi

Israelienii de la AFI iau 39 mil. euro de la Leumi Bank pentru a finaliza lucrările la clădirile de birouri 4 şi 5 de lângă mall-ul din Cotroceni

Israelienii de la AFI iau 39 mil. euro de la Leumi Bank...

Autor: Andreea Neferu

20.07.2015, 12:58 682

Compania israeliană de dezvoltare imobiliară AFI Europe a semnat un acord de finanţare de 39 de milioane de euro cu Bank Leumi pentru finalizarea construcţiei clădirilor de birouri 4 şi 5 din cadrul proiectului AFI Park, realizat în jurul centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti.

Cele două imobile, care sunt poziţionate pe bulevardul Timişoara, aproape de intersecţia cu bulevardul Vasile Milea, vor avea o suprafaţă închiriabilă de circa 32.000 de metri pătraţi şi sunt programate a fi finalizate la începutul anului viitor. Prin încheierea lucrărilor la clădirile patru şi cinci, parcul de afaceri al celor de la AFI va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 70.000 de metri pătraţi, printre cele mai mari din Bucureşti.

Primele trei clădiri de birouri ale israelienilor sunt deja închiriate integral, printre chiriaşi numărându-se în special companii din zona IT, precum Electronic Arts sau Endava.

După finalizarea clădirilor patru şi cinci din AFI Park, în total în parcul de birouri din jurul mallului din Cotroceni vor lucra circa 7.000 de angajaţi, potrivit unor estimări anterioare, care de asemenea vor contribui la traficul centrului comercial, care atrage în medie circa 52.000 de vizitatori pe zi.

Constructorul mallului şi al birourilor AFI este firma israeliană Danya Cebus.

AFI Europe România a obţinut în primele trei luni ale anului venituri operaţionale nete de circa 9 milioane de euro, în creştere cu 8,1% faţă de perioada similară din 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO