Proprietăţi

Israelienii de la Hagag analizează achiziţia sediului BCR de pe Calea Victoriei

Israelienii de la Hagag analizează achiziţia sediului...

Autor: Bogdan Alecu

04.06.2019, 16:15 476

Grupul Hagag ia în calcul achiziţia clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza de pe Calea Victoriei, cunoscută drept clădirea Bancorex, după ce anterior a cumpărat Palatul Ştirbei, fostul sediu al Petrom şi o clădire rezidenţială, toate trei pe Calea Victoriei. Tranzacţia s-ar putea ridica la circa 20 mil. euro.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 30.000 mp şi 18 etaje şi a fost prima clădire modernă de birouri construită după Revoluţie.

Luna trecută ZF scria că BCR caută deja noi birouri pentru a reloca activitatea din Financial Plaza, iar potrivit datelor din piaţă, pe lista scurtă se află proiectul Business Garden Bucharest dezvoltat de Vastint în zona Orhideea, unde banca ar dori să contracteze 15.000 mp de birouri. Astfel, BCR şi-ar consolida puternic prezenţa în zona Orhideea din Capitală, unde mai are 18.000 mp de birouri în prima clădire a proiectului The Bridge.

BCR a mai scos la vânzare anterior şi Palatul Societăţii de Asigurări „Generala“, clădirea cu care era asociată imaginea băncii timp de mai multe decenii. Potrivit datelor din piaţă, clădirea ar fi evaluată la circa 20 mil. euro, iar cel mai probabil viitorul proprietar o va transforma într-un hotel de lux, având în vedere amplasarea sa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO