Proprietăţi

Iulian Dascalu a ajuns la 10 hectare de mall

Iulian Dascalu a ajuns la 10 hectare de mall
12.11.2007, 20:12 63

Omul de afaceri iesean Iulian Dascalu (desen), care detine compania de dezvoltare imobiliara Iulius Group, a devenit cel mai mare proprietar de mall-uri de pe piata romaneasca dupa ce a inaugurat la Cluj cel de-al treilea centru comercial, in urma unei investitii de circa 75 mil. euro.
Astfel, Dascalu controleaza in prezent o suprafata totala inchiriabila de circa 100.000 mp prin cele trei centre comerciale pe care le detine la Iasi, Cluj si Timisoara.
Desi in ultimii ani au fost anuntate de catre dezvoltatori straini investitii masive in centre comerciale, Dascalu a ajuns in prezent sa fie singurul care detine o retea de trei centre comerciale, in Cluj, Iasi si Timisoara.
Insa in urmatorii ani vor aparea si alte retele de mall-uri, avand in vedere ca au fost anuntate circa 90 de proiecte pentru urmatorii patru ani.
Iulius Mall Cluj, care reprezinta cel mai mare centru comercial al retelei Iulius Group, va genera in anii urmatori circa 40% din cifra de afaceri a companiei. Spre comparatie, Iulius Group a realizat anul trecut o cifra de afaceri de circa 19 mil. euro din administrarea centrelor comerciale Iulius Mall Timisoara si Iulius Mall Iasi.
Centrul comercial Iulius Mall Cluj va genera prin intermediul magazinelor si restaurantelor din interiorul sau vanzari anuale de circa 100 mil. euro si va avea un trafic anual de 10 milioane de vizitatori, potrivit estimarilor companiei.
Mall-ul are o suprafata totala de 155.000 mp si o suprafata inchiriabila de 40.500 mp. Circa 72% din spatiul inchiriat este alocat unor companii internationale, 21% unor branduri nationale, iar restul unor branduri locale.
Urmatorul centru comercial dezvoltat sub brandul Iulius Mall va fi construit la Suceava in urma unei investitii initiale de 50 mil. euro. In plus, Iulius Group va investi inca 45 mil. euro in extinderea Iulius Mall Timisoara, urmand ca suprafata desfasurata a mall-ului sa creasca cu peste 90.000 mp, iar suprafata inchiriabila va deveni de peste 65.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO