Proprietăţi

Lindab cumpără de la Plannja divizia de panouri sandwich

Autor: Andreea Neferu

29.02.2012, 13:08 268

Grupul suedez Lindab, cu activităţi pe piaţa materialelor de construcţii şi prezent şi pe piaţa românească, a achiziţionat o divizie a Plannja, companie specializată în producţia de profiluri din tablă de oţel. Divizia achiziţionată, cu sediul în Suedia, are ca obiect de activitate vânzarea de proiecte, producţia de panouri sandwich şi table cutate cu profil înalt, având 50 de angajaţi şi afaceri de 16,6 milioane de euro anul trecut.

"Această achiziţie se încadrează în strategia viitoare a diviziei profile componente pentru regiunea nordică", a declarat David Brodetsky, preşedinte şi CEO al grupului Lindab.

Compania nu a anunţat încă rezultatele pe piaţa locală pentru anul 2011, însă în 2010 a obţinut afaceri de 84,2 milioane de lei (circa 20 de milioane de euro), potrivit Registrului Comerţului. Lindab deţine în România o unitate de producţie la Ştefăneştii de Jos, judeţul Ilfov, care are o capacitate de producţie anuală de 3,5 milioane de metri pătraţi de ţiglă metalică, 3,2 milioane de metri pătraţi de tablă cutată trapezoidală, un milion de metri pătraţi de casete structurale şi 1.000 de kilometri de tubulatură de ventilaţie. De asemenea, compania mai are o unitate de producţie la Floreşti, judeţul Cluj, unde fabrică 800 de kilometri de tubulatură de ventilaţie pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO