Proprietăţi

Lupta pentru nordul Capitalei: Familia Nusco din Italia încasează 16 mil. euro de la fondul de investiţii Globalworth pentru două terenuri în zona Barbu Văcărescu

Lupta pentru nordul Capitalei: Familia Nusco din Italia...

Autor: Bogdan Alecu

27.12.2017, 14:03 2056

Familia Nusco, ce deţine producătorul de uşi Pinum şi mai multe terenuri în zona Pipera, a vândut la finalul acestui an două terenuri în zona Gara Herăstrău – Barbu Văcărescu către Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, potrivit datelor din piaţă.

Primul teren are circa 6.500 mp şi este amplasat în imediata vecinătate a clădirii Globalworth Plaza (fosta Nusco Tower) pe Barbu Văcărescu pentru care există din 2012 o propunere pentru construcţia unei clădiri cu o înălţime maximă de 75 m înaintată de firma Nusco Twin Towers. Al doilea teren de circa 4.000 mp este amplasat în lângă clădirea a a Green Court şi în spatele clădirii C – proiect deţinut de asemenea de Globalworth. Astfel, fondul de investiţii poate demara construcţia celei de-a patra clădiri din cadrul proiectului Green Court.

Globalworth a anunţat print-un comunicat săptămână trecută achiziţia celor două terenuri, care va fi realizată în primul trimestru al anului viitor, potrivit datelor companiei.

„Unul dintre cele două terenuri achiziţionate de companie este situat între clădirile Globalworth Plaza şi Green Court B, fiind ultimul teren liber de pe strada Gara Herăstrău. Cel de-al doilea teren este situat în vecinătatea complexului de clădiri de birouri Green Court, deţinut de Globalworth. Investiţia pentru ambele terenuri a fost de aproximativ 16 milioane de euro şi se aşteaptă să permită dezvoltarea unui spaţiu comercial de aproximativ 40.000 mp, destinat în cea mai mare parte pentru birouri, sub rezerva aprobărilor relevante”, spuneau reprezentanţii Globalworth.

Fondul de investiţii în real estate Globalworth, controlat de omul grec de afaceri Ioannis Papalekas, şi-a majorat valoarea portofoliului pâna la 1,04 mi­liarde de euro în prima jumătate a acestui an, după ce a finalizat achiziţia celei de-a treia clădiri din ansamblul Green Court Bucharest, din nordul Capitalei.

Astfel, Globalworth deţine acum peste 15 proprietăţi generatoare de venituri numai în România şi este cel mai mare proprietar de birouri de pe piaţa locală.

Globalworth a finalizat anul acesta achiziţia celui de-al treilea imobil din complexul Green Court, ridicat de constructorul suedez Skanska.

Suedezii au dezvoltat pe piaţa locală ansamblul Green Court, format din trei clădiri de birouri. Toate au fost vândute către fondul de investiţii Globalworth. Ultima, cu o suprafaţă de 16.300 mp închiriabili, a fost vândută la sfârşitul lunii iunie, pentru 38 de milioane de euro, având printre chiriaşi companiile General Motors, Orange, Capgemini şi ABB. Al doilea imobil (18.600 mp) a fost cumpărat în decembrie 2015 cu 47 de milioane de euro, iar primul - în iunie 2015, cu 42 de milioane de euro (19.500 mp).

În total, proiectul Green Court Bucharest a fost vândut pentru 127 de milioane de euro.

Principalele active ale Globalworth în prezent sunt Globalworth Campus, Globalworth Tower, Timişoara Airport Park, Green Court, Gara Herăstrău.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO