Proprietăţi

Mai mulţi investitori, printre care şi Portland Trust, analizează achiziţia unui teren de 5.000 mp vizavi de BNR

Mai mulţi investitori, printre care şi Portland Trust,...

Autor: Bogdan Alecu

27.02.2019, 00:07 3556

Grupuri de oameni de afaceri din Grecia, Marea Britanie, dar şi dezvoltatorul imobiliar Portland Trust analizează achiziţia unui teren de 5.000 mp vizavi de BNR, potrivit unor surse din piaţă. Reprezentanţii Portland Trust nu au dorit să comenteze informaţia şi au subliniat doar faptul că nu au cumpărat acel teren.

Terenul este în proprietatea firmei Conta Investment, cu acţionar italian, printre care firmele Fiduciara Vicentina cu 34% şi Denner LTD cu 22%, ambele din Italia. În prezent vizavi de BNR se află Terasa Doamnei, o clădire dezafectată şi o parcare, într-o tranzacţie estimată la 10-15 mil. euro. Dacă aceasta se va încheia anul acesta, ar fi printre cele mai scumpe tranzacţii cu terenuri din ultimii ani.

Zona de lângă BNR devine una dintre cele mai „fierbinţi“ din Capitală pe măsură ce a atras atenţia investitorilor străini. Primii care au mizat pe Str. Doamnei au fost lituanienii de la Apex Alliance Hotel Management care au deschis primul Hilton Garden Inn din România în Centrul Vechi al Capitalei, în decembrie 2017, iar în prezent construiesc hotelul Autograph by Marriott din vechea bancă Marmorosch Blank şi care va fi gata la finalul anului 2020.

Potrivit datelor de la Urbanism, anul trecut a fost emis un aviz de oportunitate pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Cererea a fost adresată de Enterprise Architecture&Design pentru Conta Invest­ment pentru un ansamblu de clădiri cu funcţiune mixtă, birouri, galerie comercială şi birouri. Pe terenul de 4.987 mp ar putea construi până la 20.000 mp suprafaţă închiriabilă de birouri, dacă ar fi un proiect strict office. Pe de altă parte, potrivit datelor din piaţă există în continuare cerere şi pentru hoteluri în acea zonă. Potrivit avizului, acolo ar putea fi construit un proiect 3S plus P plus 7 etaje.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO