Proprietăţi

Marii jucători au făcut 350 mil. € din imobiliare

Marii jucători au făcut 350 mil. € din imobiliare

Autor: Cristi Moga

26.02.2013, 00:07 1329

Cei mai mari zece investitori din piaţa imobiliară locală au realizat anul trecut venituri de 350 mil. euro din exploatarea mallurilor şi a clădirilor de birouri din portofoliu, încasările anumitor grupuri fiind în creştere chiar şi cu 20-30%, potrivit unei analize a ZF.

Aceşti investitori deţin 24 de malluri din Bucureşti şi din ţară, circa jumătate din suprafaţa centrelor comerciale moderne, şi clădiri de birouri cu o suprafaţă de circa 600.000 de metri pătraţi, reprezentând o treime din stocul Capitalei.

Iulian Dascălu, sud-africanii de la NEPI sau israelienii de la AFI Europe şi-au extins portofoliile imobiliare anul trecut prin achiziţii sau finalizarea unor noi proiecte care au contribuit la creşterea veniturilor, într-o piaţă imobiliară care a rămas amorţită, cu puţini jucători cu adevărat activi.

Alături de Iulian Dascălu, proprietarul Iulius Group, în topul celor mai mari jucători mai intră trei oameni de afaceri români: Gabriel Popoviciu, Liviu Tudor şi Dan Adamescu.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO