Proprietăţi

Metrorex a inaugurat două staţii pe magistrala 4 de metrou din Capitală. Vedeţi aici în ce s-au investit 72 milioane de euro - GALERIE FOTO

Metrorex a inaugurat două staţii pe magistrala 4 de metrou din Capitală. Vedeţi aici în ce s-au investit 72 milioane de euro - GALERIE FOTO

Vedeţi aici cum arată noile staţii de metrou

Autor: Andreea Neferu

01.07.2011, 12:21 11582

Metrorex a inaugurat astăzi două noi staţii de metrou de pemagistrala 4 Gara de Nord-Lac Străuleşti, şi anume Jiului şi ParcBazilescu, în urma unei investiţii de circa 72,5 de milioane deeuro fără TVA. Cele două staţii au o lungime de 2,62 kilometri,astfel că lungimea reţelei de metrou din Capitală se ridică înprezent la 68,2 kilometri.

Intervalul de succedare al metrourilor pe această magistrală vafi de 8 minute.

"Interesul Ministerului Transporturilor şi Infrastructuriipentru dezvoltarea metroului bucureştean va fi tot mai mare în aniiurmători, având în vedere că anul acesta încep lucrările la nouamagistrală Drumul Taberei-Pantelimon, mai precis la tronsonul RâulDoamnei-Eroilor, inclusiv staţia şi depoul Valea Ialomiţei, oinvestiţie de 274 milioane de euro", a declarat Anca Boagiu,ministrul transporturilor şi infrastructurii.

Boagiu a mai spus că în următorii zece ani vor fi construite 65de staţii noi, în urma unor investiţii de 8,5 miliarde de euro.

"Guvernul României a aprobat în urmă cu două săptămâniindicatorii tehnico-economici pentru prelungirea cu încă douăstaţii a acestei magistrale (magistrala 4 - n.red.), cu o lungimede 2,5 kilometri", a declarat Gheorghe Udrişte, director general alMetrorex.

Construcţia magistralei 4 a început încă din anul 1988,lucrările continuând până în 1992. Ulterior, acestea au fostoprite, fiind reluate abia în 1997, când statul a contractat uncredit comercial de la Banca Europeană de Investiţii pentrucontinuarea acestui proiect. În martie 2000 a fost inaugurattronsonul de metrou 1 Mai-Gara de Nord.

AFACERI DE LA ZERO