Proprietăţi

Ministerul Transporturilor anunţă miercuri noii termeni ai contractului Bechtel

Ministerul Transprturilor anunţă miercuri noii termeni ai contractului Bechtel

Autor: Neagu Lidia-Ileana

02.08.2011, 17:42 635

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) va prezentamiercuri rezultatul negocierilor cu Bechtel şi noii termeni aicontractului cu compania care construieşte Autostrada TransilvaniaBraşov-Borş, au declarat pentru Mediafax reprezentanţiiinstituţiei.

"Anunţul privind rezultatul negocierilor ar putea fi amânatpentru joi doar dacă şedinţa de Guvern de mâine se va prelungi laore înaintate", au menţionat sursele.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, în mai multerânduri că negocierile cu Bechtel vizează "intrarea în normalitatea preţurilor".

Potrivit postului ProTV, reprezentanţii Bechtel au renunţat la oparte din costul de construcţie, astfel că acesta s-ar putea reducede la 20 de milioane de euro pe kilometru la mai puţin dejumătate.

Proiectul Autostrada Transilvania a început în 2004, în bazaunui contract de 2,2 miliarde euro, pentru construcţia unui traseude 415 kilometri, dar porţiunea construită până în prezent cufinanţarea statului, la şapte ani de la lansarea proiectului,depăşeşte cu puţin 10% din traseul total.

Până în prezent au fost contruiţi doar 52 km din autostradă, iarlucrările sunt oprite de la începutul anului, din lipsă defonduri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO