Proprietăţi

Noua tendinţă de pe piaţa imobiliară: Dezvoltatorii imobiliari construiesc locuinţe la demisol în loc de parcări acoperite

Noua tendinţă de pe piaţa imobiliară: Dezvoltatorii...

Autor: Bogdan Alecu

15.02.2019, 00:07 9880

Clienţii sunt atraşi de locuinţele la demisol, de obicei pe jumătate sub nivelul asfaltului, datorită preţurilor mai mici şi suprafeţelor mai mari, ceea le permite inclusiv accesul într-o zonă mai bună a Capitalei.

De partea cealaltă, dezvoltatorii preferă astfel de soluţii pentru a maximiza profitul, dar şi pentru că aceste locuinţe sunt mai uşor de vândut decât un loc de parcare la subteran.

„Dezvoltatorii construiesc proiecte cu locuinţe la demisol cu scopul maximizării profitului, în condiţiile în care parcelele de teren pe care construiesc şi indicatorii urbanistici din zonă sunt mai mici şi restrictivi. Cumpă­rătorii aleg astfel de locuinţe deoarece acestea pot fi în medie cu 15% - 20% mai ieftine comparativ cu cele similare amplasate la etajele intermediare. Existenţa autorizaţiei pentru construirea subsolului şi respectarea indicatorilor urbanistici fac ca prin construcţia unui demisol locuibil să se obţină încă un etaj locuibil“, a declarat Alexandru Pricop, managing partner în cadrul Coldwell Banker România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO