Proprietăţi

One United cumpără un teren de 8,2 ha pentru 1.000 de apartamente pe malul lacului Plumbuita

One United cumpără un teren de 8,2 ha pentru 1.000 de...

Autor: Bogdan Alecu

02.08.2019, 00:07 3841

One United, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de birouri şi rezidenţial de pe piaţa locală, a cumpărat de la First Bank, fosta Piraeus Bank, un teren de 8,2 hectare pe malul lacului Plumbuita din Capitală, într-o tranzacţie estimată la aproape 8 mil. euro.

Pe noul teren One United are în plan dezvoltarea unui cartier cu un total de 1.000 de apartamente mai accesibile decât cele dezvoltate în zona Herăstrău. Viitorul One Lake District va include supermarket, sală de fitness, clinică medicală, grădiniţă şi va avea vedere către lacul şi parcul Plumbuita, fiind în proximitatea autostrăzii urbane A3. Proiectul nu va include şi o componentă de birouri, fiind unul rezidenţial.

„Proiectul va include peste 1.000 de apartamente care vor fi construite în faze. Estimăm că proiectarea şi autorizarea proiectului va dura 1-2 ani, iar încă 3-4 ani va dura construcţia“, a subliniat Victor Căpitanu, cofondator al One United. El a subliniat că numărul exact de apartamente şi suprafeţele lor vor putea fi comunicate numai după finalizarea proiectării, iar legat de preţ, ţinta este ca cel puţin o parte din apartamentele cu trei camere să se încadreze în cel mult 100.000 de euro cu TVA.

Pe acel teren a funcţionat până în 1947 fabrica de cărămizi Schmidts şi Fiii, iar după acel an fabrica şi terenul au fost naţionalizate, iar după 2001 acesta a fost retrocedat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO