Proprietăţi

Piaţa imobiliară fierbe. Skanska se uită să cumpere un teren vizavi de Timpuri Noi Square, din centrul Capitalei

Piaţa imobiliară fierbe. Skanska se uită să cumpere...

Autor: Bogdan Alecu

26.02.2019, 00:07 4128

Suedezii de la Skanska analizează posibilitatea achiziţiei unui lot de teren de circa 8.000 mp pe Splaiul Unirii, „în diagonală“ de proiectul Timpuri Noi Square dezvoltat de Vastint, potrivit unor date din piaţă.

Oficialii Skanska au declarat în mai multe rânduri că analizează piaţa de terenuri din Bucureşti pentru viitoare potenţiale dezvoltări. De asemenea, reprezentanţii Skanska nu au oferit niciun comentariu pe această temă. În cazul în care s-ar parafa tranzacţia, aceasta ar fi evaluată la circa 8-10 mil. euro.

Potrivit avizului de oportunitate din 2010 pe lotul al doilea, de 8.000 mp se pot dezvolta construcţii precum birouri, hotel, spital, locuinţe, spaţii comerciale sub forma unor clădiri cu următorii parametri: 3S plus P plus 5, 3S plus P plus 8, 3S plus P plus 9, 3S plus P plus 12, 3S plus P plus 19E. Dacă Skanska ar veni în zonă, după ce Vastint a construit deja două clădiri de birouri din Timpuri Noi Square şi deja aproape a terminat o a treia, întreaga zonă

s-ar transforma. Dominată de ruine ani la rândul, cu toate că este la mică distanţă de centru şi are acces rapid la metrou, suedezii de la Vastint au fost primii care au investit în curăţarea şi creşterea zonei. Mai mult, şi grupul One United dezvoltă în prezent un proiect rezidenţial premium în aceeaşi zonă, iar spre Dimitrie Cantemir cei de la Forte Partners vor să dezvolte un proiect de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO