Proprietăţi

Portughezii de la Sonae Sierra încep lucrările la primul mall local, de 111 mil. euro, la Craiova

Portughezii de la Sonae Sierra încep lucrările la primul mall de pe piaţa locală: o investiţie de 111 mil. euro la Craiova

Autor: Cristi Moga

07.06.2011, 15:27 722

Craiova devine în aceste luni unpunct fierbinte pe harta investiţiilor în centre comerciale, dupăce portughezii de la Sonae Sierra au anunţat astăzi că vor începeîn decursul acestei luni lucrările la centrul comercial Adora dinCraiova, o investiţie de 111 mil. euro.

În paralel, la începutul acestuian a început construcţia unui alt mall în Craiova, denumitElectroputere Parc, a cărui inaugurare este programată pentrusfârşitul acestui an.

Cu alte cuvinte, în următoareaperioadă vor fi derulate în acelaşi timp investiţii imobiliare deaproape 200 mil. euro în capitala Olteniei.

"Prima fază a lucrărilor de construcţie (laAdora Craiova - n.red.) se va întinde pe o peroadă de 6 luni, iarla finalul acestei perioade suntem încrezători că vom putea anunţadata inaugurării centrului comercial",a declarat Ingo Nissen,Managing Director al Sonae Sierra înRomânia.

Mallul va avea o suprafaţăînchiriabilă de 59.000 de metri pătraţi şi are contracte semnatepentru 40% din suprafaţă, printre viitorii chiriaşi numărându-seCora, Cinema City, Altex, Orsay sau Pure Fitness.

Sonae Sierra, care este unuldintre cei mai mari dezvoltatori de centre comerciale din Europa,mai deţine un mall în România, River Plaza din Râmnicu-Vâlcea, daracesta a fost cumpărat de la investitori locali, nefiind construitde către portughezi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO