Proprietăţi

PRO BCA: Actualizarea legislaţiei în construcţii nu trebuie să afecteze mediul concurenţial

Autor: Ioan Dornescu

08.12.2011, 13:57 130

Programul de actualizare a normativelor şi standardelor în construcţii derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) trebuie să ţină cont de reglementările europene şi să nu afecteze mediul concurenţial de pe piaţa materialelor de construcţii, potrivit asociaţiei PRO BCA.

"Actualizarea nu trebuie să fie un motiv pentru supra-normare. Supra-dimensionarea cerinţelor pentru clădiri va avea drept efect final scumpirea excesivă şi inutilă a materialelor de construcţii şi implicit a clădirilor rezultate", a declarat joi Marius Marin, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor de BCA din România PRO BCA şi CEO al companiei Macon, la conferinţa "Romania Construct Forum", organizată de MEDIAFAX.

El a adăugat că implementarea noilor normative trebuie urmată de măsuri de supraveghere a respectării acestor măsuri.

"Degeaba se impun reguli dacă nu este urmarită respectarea lor", a adăugat el.

Pe lângă cerinţele structurale este nevoie să fie urmărite mult mai atent cele pentru caracteristicile termice ale clădirilor rezultate, potrivit sursei citate.

Totodată, Legea privind performanţa energetica a clădirilor trebuie să includă sancţiuni în cazul lipsei certificatului de eficienţă energetică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO