Proprietăţi

Producătorul suceavean de pavele Symmetrica şi-a dublat afacerile anul trecut

Producătorul suceavean de pavele Symmetrica şi-a dublat afacerile anul trecut

Autor: Andreea Neferu

13.03.2012, 13:13 665

Producătorul sucevean de pavele, borduri şi rigole, deţinut de Florentina-Mihaela Stanciu şi Florin-Cristinel Stanciu, şi-a majorat cifra de afaceri cu 93% anul trecut, până la 13,5 milioane de euro, pe fondul intensificării prezenţei firmei în zona de sud a ţării, dar şi a creşterii capacităţii de producţie.

"În 2011 am ridicat capacitatea de producţie cu 60%, de la 5.000 de metri pătraţii, în 2010, la 8.000 de metri pătraţi, datorită unei noi unităţi de producţie la Bolintin Vale, în apropiere de Bucureşti. Aceasta este cea de-a treia fabrică a Symmetrica, alături de facilităţile de la Vereşti (Suceava) şi Podul Ilioaiei (Iaşi)", a spus Sebastian Bodu, directorul executiv al Symmetrica.

Compania mizează anul acesta pe o creştere de 20% a business-ului, până la 16,2 milioane de euro, dacă situaţia economică actuală va rămâne cel puţin stabilă sau va avea o uşoară îmbunătăţire. "Evoluţia pozitivă a business-ului va fi influenţată de continuarea investiţiilor publice în infrastructură şi urbanism", a mai spus Bodu.

Reprezentantul Symmetrica a precizat că piaţa autohtonă de pavele şi borduri a crescut uşor anul trecut în volum, de la 12 milioane de metri pătraţi în 2010 la circa 12,5 milioane de metri pătraţi în 2011. În valoare, piaţa de profil s-a ridicat la circa 70 de milioane de euro, la acelaşi nivel din 2010. "Creşterea cererii pe proiecte medii şi mari a crescut în 2011 cu 4%, însă preţul mediu pe metrul pătrat a scăzut uşor. Astfel, s-a ajuns la o menţinere a valorii totale a pieţei", a mai spus Bodu.

Pentru anul 2012, compania mizează pe un avans de 5% al pieţei, la o valoare de 73,5 milioane de euro şi un volum de 13 milioane de metri pătraţi.

Compania are în plan pentru anul acesta majorarea capacităţii de producţie cu 15%, după ce până în prezent a realizat investiţii totale de 14,4 milioane de euro în cele trei fabrici pe care le deţine. Printre proiectele pentru care Symmetrica a livrat produse se numără stadionul Arena Naţională din Bucureşti.

Pe piaţa locală, Symmetrica concurează cu jucători precum Elis Pavaje din Alba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO