Proprietăţi

Proiectul de lux Laguna Residence, de pe malul lacului Tei, a intrat în faliment

Proiectul de lux Laguna Residence, de pe malul lacului Tei, a intrat în faliment. Un alt “vis imobiliar” care va sfârşi prin lichidare

Autor: Cristi Moga

20.03.2012, 13:24 6092

Ansamblul rezidenţial Laguna Residence, dezvoltat de compania spaniolă GEA Internaţional Development, a intrat oficial în faliment, Tribunalul Bucureşti acceptând cererea creditorului Pâtpâiac Mitra în data de 14 martie, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei.

Instanţa a desemnat firma RVA Insolvency Specialists, condusă de către Arin Stănescu, lichidator judiciar, astfel că proiectul dezvoltat pe malul Lacului Tei va intra în proces de lichidare.

În paralel, alţi creditori obţinuseră dreptul de executare silită a proiectului, dar până la pronunţarea falimentului nu a fost găsit cumpărător.

Proiectul trebuia să cuprindă într-o primă fază 252 de apartamente pentru care existau aproximativ 80 de clienţi, dar majoritatea au cerut încă din 2010 rezilierea contractelor, ca urmare a numeroaselor amânări.

Locuinţele din cadrul proiectului aveau preţuri de peste 2.000 de euro/metrul pătrat, astfel că un apartament cu trei camere, de 104 mp, avea un preţ de 240.000 de euro.

Spaniolii au investit peste 30 de milioane de euro în acest proiect, pentru care au accesat şi un credit de 10 mil. euro de la banca La Caixa, dar nu au reuşit să livreze nicio locuinţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO