Proprietăţi

Raiffeisen a cumpărat proiectul celei mai înalte clădiri de birouri din Bucureşti

Raiffeisen Bank a cumpărat proiectul celei mai înalte clădiri de birouri din Bucureşti

Autor: Cristi Moga

13.12.2011, 17:55 3524

Banca Raiffeisen din Viena a cumpărat prin intermediul diviziei Raiffeisen Property proiectul de birouri Sky Tower aflat în construcţie în apropierea staţiei de metrou Aurel Vlaicu din Bucureşti, clădire care cu cele 36 de etaje va deveni cea mai înaltă din oraş şi va fi folosită din 2013 şi ca sediu pentru subsidiara locală a grupului austriac.

Proiectul era dezvoltat de către firma de dezvoltare imobiliară Raiffeisen Evolution, deţinută de Raiffeisen, dar şi de alte două grupuri austriece - Uniqa şi Strabag - care deţin fiecare 20% din acţiunile acestei companii.

Vedeţi aici cum arăta proiectul la sfârşitul lunii octombrie - galerie FOTO


În cadrul proiectului au fost construite până în prezent parcarea subterană şi structura primelor 12 etaje, astfel că valoarea tranzacţiei poate fi estimată la circa 30-40 de milioane de euro.

Mişcarea este una surprinzătoare, cu atât mai mult cu cât dinspre Viena se punea în ultima perioadă problema reducerii expunerii pe pieţele din estul Europei.

Raiffeisen va ocupa şase etaje din SkyTower, de la doi la şapte, adică aproape 7.000 de metri pătraţi, precum şi o altă clădire din imediata vecinătate, Floreasca Office, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 16.000 de metri pătraţi şi are prevăzută finalizarea în acelaşi timp cu Sky Tower, la sfârşitul anului viitor.

Raiffeisen ar urma astfel să renunţe la sediul din clădirea Charles de Gaulle Plaza, de la intrarea în Herăstrău, care în ultimii cinci-şase ani a devenit de asemenea un punct important al economiei Capitalei.

"România este şi va rămâne pentru noi o piaţă extrem de importantă în spaţiul Europei Centrale şi de Est, piaţă care continuă să ofere un potenţial considerabil. Relocalrea planificată în SkyTower constituie încă o dovadă a acestei încrederi", a declarat Herbert Stepic, preşedintele Raiffeisen Bank International.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO