Proprietăţi

Real-estate. Iulian Dascălu a pus ochii pe platforma producătorului de abrazive Carbochim Cluj, de 12 hectare, dar spune că nu vrea s-o transforme în mall

Iulian Dascălu

Iulian Dascălu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.01.2020, 07:32 1358

Dezvoltatorul imobiliar Iulius, deţinut de omul de afaceri Iulian Dascălu, pune la bătaie o sumă de 23,5 mil. lei pentru a prelua integral pro­ducătorul de abrazive indus­triale Carbochim, a cărui fabrică se întinde pe o suprafaţă de 12 hec­tare. În pre­zent, grupul Iulius deţine aproape 70% din companie, astfel că ar mai avea nevoie să preia circa 30%, potrivit unui anunţ pu­bli­cat ieri pe Bursa de la Bucu­reşti, unde este listată Carbochim.

Oficialii Iulius spun că acti­vi­tatea de producţie, comercia­li­zare şi distri­bu­ţie nu va fi afectată şi nu vor fi dispo­ni­bilizări, iar ope­rarea Carbochim SA va fi asigurată, în continuare, de aceeaşi echipă ca şi până acum. Astfel, plat­forma Carbochim ar urma să funcţioneze în continuare, şi nu să fie dărâmată.

„Achiziţia acţiunilor Carbochim SA este una strategică, de dezvoltare a portofoliului, focusul nostru fiind pe creşterea producţiei şi a rezul­tatelor înregistrate. Compania Iulius este deja prezentă în Cluj-Napoca cu un proiect de real-estate, care include o compo­nen­tă de retail (Iulius Mall Cluj), trei clă­diri de birouri clasa A şi Iulius Parc. Con­si­de­răm că, în acest mo­ment, un mall nu ar aduce plusvaloare ora­şului“, spun reprezentanţii Iulius.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO