Proprietăţi

"România, te iubesc": Autostrada Comarnic - Brasov ar fi costat "doar" 440 milioane de euro... mita

Autor: Pro TV

09.10.2011, 09:06 3575

Cum va suna o spaga de 40 de milioane de euro? Stati linsititi, nu s-a dat, ci doar s-a cerut, ca sa avem si noi autostrada intre Comarnic si Brasov. Dezvaluirea ii apartine chiar celui care a semnat actele acum un an pentru acest tronson de drum.

Intre Comarnic si Brasov nu exista deocamdata nicio autostrada, ci doar cozi. Pe aici o iei daca vrei sa treci muntii. Ar fi si varianta Valea Oltului, dar la fel de aglomerata. Asadar, nu avem practic nicio solutie civilizata.

Solutia ar fi tronsonul Comarnic - Brasov. Dar si aici deocamdata, doar se viseaza la autostrada.

Acum doi ani s-a semnat un contract cu doua firme pentru a construi acest tronson. Dupa cateva zile, acordul a fost rupt.

Alin Goga, fost director in departamentul juridic din compania de autostrazi, spune insa ca rezilierea s-a facut pentru ca s-a cerut o spaga prea mare. "E vorba de 40 de milioane cash si 400 de milioane in lucrari, pe 30 de ani. Cash, in punga primiti de niste oameni…oriunede vor ei... cum vrei mosule... ori in punga, ori in bancuta...", declara Alin Goga.

Duminica, la "Romania, te iubesc!" aflati mai multe despre acest subiect, dar vedeti si cum au construit altii, in alte tari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO