Proprietăţi

S&P a redus cu o treaptă ratingul Lafarge, la "BB+", nivel nerecomandat investitorilor

Autor: Cojocaru Bogdan

18.03.2011, 16:29 29

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) aredus cu o treaptă ratingul Lafarge, de la "BBB-" la "BB+", dincauza expunerii producătorului de materiale de construcţii înOrientul Mijlociu, noul calificativ reprezentând primul nivel alcategoriei "junk", nerecomandată investitorilor.

Reducerea ratingului va avea ca efect creşterea costurilor definanţare pentru Lafarge, potrivit Financial Times. Deciziaagenţiei vine după ce compania franceză a înjumătăţit dividendeleşi reprezintă o lovitură pentru producătorul de materiale deconstrucţii, în condiţiile în care acesta încearcă să-şi reducădatoria de 14 miliarde de euro.

Operaţiunile din Orientul Mijlociu au avut anul trecut o ponderede 40% în veniturile companiei. Agenţia notează că Lafarge şi-amajorat datoriile anul trecut.

Vânzările companiei franceze au crescut anul trecut cu 2%, la16,17 miliarde de euro, iar profitul net a avansat cu 12%, la 827de milioane de euro. În România, afacerile de pe piaţa cimentuluiau scăzut cu 20%, după reducerea cu 18,5% a volumului livrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO