Proprietăţi

Sonae Sierra, proprietarul mallului Park Lake din Bucureşti: România este o piaţă în creştere, vrem să ne consolidăm portofoliul aici

Sonae Sierra, proprietarul mallului Park Lake din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

03.01.2019, 00:28 1390

Compania portugheză de investiţii imobiliare Sonae Sierra, unul dintre cei doi dezvoltatori ai mallului Park Lake din Bucureşti, spune că vrea să se extindă cu noi proiecte în România, în condiţiile în care, din punct de vedere imobiliar, piaţa locală este în dezvoltare.

„Ne uităm în permanenţă după oportunităţi pentru noi dezvoltări şi investiţii în toată ţara, dar momentan nu avem informaţii concrete. Vedem România ca pe o piaţă în creştere a Europei, iar scopul nostru în prezent este să ne consolidăm portofoliul cu active precum Park Lake, să ne creştem portofoliul de centre comerciale şi să continuăm să dezvoltăm noi proiecte”, spune Thanos Efthymiopoulos, managing director şi responsabil de investiţii, managementul activelor şi finanţe pentru România şi Grecia în cadrul companiei Sonae Sierra.

Recent, Sonae Sierra a devenit unicul proprietar al Park Lake, după ce a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de partenerii de dezvoltare, irlandezii de la Caelum Development, într-o tranzacţie a cărei valoare nu a fost făcută publică.

Park Lake din parcul Titan din Bucureşti a fost construit după o investiţie totală de 185 de milioane de euro, împărţită în mod egal între cei doi dezvoltatori.

Centrul comercial a fost inaugurat în septem­brie 2016, iar la finalul lunii octombrie 2018 înregistra o creştere de peste 10% în numărul de vizite şi vânzări faţă de perioada similară din 2017.

Mallul ocupă o suprafaţă de 70.000 de metri pătraţi şi are peste 200 de ma­ga­zine deschise, gradul de ocupare ajungând la 98% în prezent.

O altă mutare pe care au făcut-o portughezii de la Sonae Sierra pe piaţa locală anul acesta a fost schimbarea din funcţie a lui Ingo Nissen, responsabilul din România al Sonae Sierra şi artizanul dezvoltării Park Lake. În locul lui a venit Ana Guedes de Oliveira, pe postul de director executiv al Sonae Sierra Developments. Ana Guedes de Oliveira lucrează în companie din 1987.

După plecare, Ingo Nissen a preluat funcţia de CEO al MPC Properties, una dintre cele mai mari companii imobiliare din Serbia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO