Proprietăţi

Spaniolii de la Gran Via atacă piaţa din Constanţa cu un proiect rezidenţial de 60 mil. euro

Spaniolii de la Gran Via atacă piaţa din Constanţa cu...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

08.04.2019, 00:07 1665

Dezvoltatorul imobiliar Gran Via, cu circa o mie de locuinţe finalizate în Bucureşti, a demarat lucrările la un nou proiect rezidenţial, de această dată în Constanţa, acesta fiind primul ansamblu din afara Capitalei al companiei cu acţionariat din Spania. Gran Via Marina va avea în total 1.200 de apartamente şi va fi gata integral în 2023, la finalul unei investiţii de 60 de milioane de euro doar în construcţie, fără preţul terenului.

„Proiectul este gândit în patru faze. Am început în toamna anului trecut cu lucrările de îmbunătăţire a terenului, am finalizat subsolul, iar acum am ajuns cu construcţia la parter. Prima etapă, constând în 192 de locuinţe, adică un bloc, va fi gata în iunie 2020“, spune Antoanela Comşa, directorul general al subsidiarei locale a grupului Gran Via.

Proiectul Gran Via Marina are o istorie de peste zece ani în spate, spaniolii începând lucrările în 2008, odată cu instalarea crizei financiare. Ca urmare, în 2009 au sistat construcţia, care a fost reluată astfel în toamna anului 2018. Compania a trebuit să aplice din nou pentru autorizaţiile de construire, mai ales că proiectul se întinde acum pe un teren mai mare decât cel prevăzut iniţial. Astfel, dacă în 2008 planurile erau pentru cinci clădiri, acum acestea includ nouă imobile în total.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO