Proprietăţi

Sud-africanii de la NEPI s-au asociat cu investitori canadieni pentru dezvoltarea unui nou mall în Bucureşti

Sud-africanii de la NEPI s-au asociat cu investitori canadieni pentru dezvoltarea unui nou mall în Bucureşti

Autor: Cristi Moga

15.11.2011, 19:37 1353

Fondul sud-african de investiţii NEPI, care deţine pe plan local proiectul de birouri Floreasca Business Park din Bucureşti sau centrul comercial Promenada din Brăila, s-a asociat cu investitorii canadieni de la firmele CD Capital şi Benevo pentru dezvoltarea mallului Victoria City Center, cu o suprafaţă închiriabilă de 56.000 de metri pătraţi.

"Dezvoltatorii au semnat acordul în 15 noiembrie 2011 după ce au purtat discuţii începând cu luna martie privind o investiţie financiară substanţială din partea NEPI pentru majorarea capitalului disponibil în vederea dezvoltării proiectului care a fost promovată de firmele Benevo şi CD Capital", spun reprezentanţii NEPI, care nu au precizat noua structură a acţionariatului sau valoarea investiţiei în proiect.

Benevo şi CD Capital deţin de mai mulţi ani terenul fabricii Textila Dacia de pe bulevardul Bucureştii Noi din Capitală pe care intenţionează să ridice un mall, în 2010 fiind anunţaţi printre viitorii chiriaşi companiile Cora şi Cinema City.

În prezent, dezvoltatorii nu mai menţionează potenţiali chiriaşi ai proiectului, al cărui cost de realizare era estimat la 150 de milioane de euro.

"Am analizat multe oportunităţi comerciale în Bucureşti în ultimii doi ani. Victoria City Center s-a diferenţiat de restul oportunităţilor analizate datorită locaţiei şi conceptului", a declarat Martin Slabbert, CEO al NEPI.

În Bucureşti sunt în prezent 15 centre comerciale cu suprafeţe mai mari de 10.000 de metri pătraţi, dar şi planuri pentru cel puţin alte cinci proiecte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO