Terenurile din centrul istoric al Capitalei valorează peste un miliard de euro

6 iun 2011 Autor: Cristi Moga

Terenurile cu o suprafaţă de 57 de hectare situate sub clădirile din centrul vechi al Capitalei, între Universitate şi Piaţa Unirii, pot fi evaluate la circa un miliard de euro, ţinând cont de un preţ mediu de 1.500- 2.000 de euro/metrul pătrat, potrivit unei estimări a ZF.

Consultanţii imobiliari vorbesc de proprietăţi în zonă care pot ajunge la preţuri de 4.000 de euro/metrul pătrat, situate în zona Lipscani - bulevardul Brătianu, în timp ce terenurile din partea estică, în care Primăria nu a început refacerea infrastructurii, se pot tranzacţiona acum la preţuri chiar şi sub 1.000 de euro/ metrul pătrat, spun reprezentanţii firmei Colliers International.

O parte dintre aceste terenuri sunt ocupate de clădiri care probabil nu vor fi vândute vreodată, cum este cazul Muzeului Naţional de Istorie, sediul Băncii Naţionale, biserica Sfântul Gheorghe sau Spitalul Colţea, dar numeroase alte proprietăţi sunt ocupate de clădiri care stau să cadă şi pe care actualii proprietari nu-şi permit să le renoveze, astfel că ar putea fi vândute.

Muzeul Naţional de Istorie

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2011

 
Cuvinte cheie:
Centrul vechi
, Imobiliare
, Terenuri
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
adi - 09 iunie 2011, 14:38

NICI LA MIAMI AU AM AUZIT DE ASTFEL DE PRETURI !! SI CIND MA GINDESC CA LA 1 KM LUMEA TRAIESTE IN GHETOURI CALIFIC ASTFEL DE AFIRMATII DILEALA !

BTG - 07 iunie 2011, 09:39

hahahahaha cica 1000 euro-2000 euro.....4000 euro!!! hahahaha hai ca sunteti tari...dar unde va credeti ba baieti in New York? Nu uitati ca traiti in Romania...tara de lumea a 3-a de care multi nici nu au auzit vreodata.

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide