Proprietăţi

Terenurile din centrul istoric al Capitalei valorează peste un miliard de euro

Centrul vechi al Capitalei stă pe terenuri de 1 mld. euro

Autor: Cristi Moga

06.06.2011, 23:50 2061

Terenurile cu o suprafaţă de 57 de hectare situate sub clădiriledin centrul vechi al Capitalei, între Universitate şi Piaţa Unirii,pot fi evaluate la circa un miliard de euro, ţinând cont de un preţmediu de 1.500- 2.000 de euro/metrul pătrat, potrivit unei estimăria ZF.

Consultanţii imobiliarivorbesc de proprietăţi în zonă care pot ajunge la preţuri de 4.000de euro/metrul pătrat, situate în zona Lipscani - bulevardulBrătianu, în timp ce terenurile din partea estică, în care Primărianu a început refacerea infrastructurii, se pot tranzacţiona acum lapreţuri chiar şi sub 1.000 de euro/ metrul pătrat, spunreprezentanţii firmei ColliersInternational.

O parte dintre aceste terenuri sunt ocupate de clădiri careprobabil nu vor fi vândute vreodată, cum este cazul MuzeuluiNaţional de Istorie, sediul Băncii Naţionale, biserica SfântulGheorghe sau Spitalul Colţea, dar numeroase alte proprietăţi suntocupate de clădiri care stau să cadă şi pe care actualiiproprietari nu-şi permit să le renoveze, astfel că ar putea fivândute.

Muzeul Naţional de Istorie

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO