Proprietăţi

Ţiriac face un turn de birouri la capătul noului bulevard Uranus

Ţiriac face un turn de birouri la capătul noului bulevard Uranus

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac

Autor: Bogdan Alecu

22.05.2011, 23:50 5100

Miliardarul Ion Ţiriac, unul dintre cei mai bogaţi oameni deafaceri din România, care controlează un business de aproape unmiliard de euro anual în imobiliare, auto şi servicii financiare,va demara în perioada imediat următoare construcţia unei clădiri debirouri în Piaţa Victoriei din Capitală, considerată punctul zeroal investiţiilor în centre de afaceri.

Ţiriac are de mai mulţi ani un teren la intrarea pe stradaBuzeşti, pe care mai au clădiri de birouri şi un alt miliardar,Dinu Patriciu, şi companii austriece precum Immofinanz sauPremiumred.

Ion Alexandru Ţiriac, fiul miliardarului Ion Ţiriac şireprezentantul acţionarului în consiliile de administraţie, seimplică direct în acest proiect.

"În perioada imediat următoare vom demara construcţia unei noiclădiri de birouri de 14 etaje, cu standard «AAA». Aceasta va fiamplasată pe strada Buzeşti, în apropiere de Piaţa Victoriei", aspus Ion Alexandru Ţiriac.

Demararea lucrărilor la cea mai nouă investiţie anunţată aŢiriac Holdings în zona Pieţei Victoriei vine la aproape jumătatede an de când municipalitatea a început demolările pentrurealizarea unui nou bulevard care va lega Piaţa Victoriei de PiaţaProgresul, trecând prin străzile Buzeşti, Berzei, Vasile Pârvan,Uranus şi b-dul Tudor Vladimirescu. Această arteră va mai fluidizatraficul din zonă, reprezentând o alternativă la bulevardul LascărCatargiu şi Calea Victoriei.

Ţiriac nu a specificat valoarea inves­tiţiei în noua clădire debirouri, dar, potrivit estimărilor ZF, aceasta ar fi de aproximativ20 mil. euro, în condiţiile în care suprafaţa totală a imobiluluis-ar putea ridica la aproape 20.000 mp.

Ţiriac are aprobat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru terenulde pe Buzeşti încă din 2006 de către fostul arhitect-şef alCapitalei, Adrian Bold. PUZ-ul a fost obţinut atunci pentru oclădire cu o înălţime maximă de 50 de metri, de 12 etaje şi cuparcare subterană.

Găsirea unui spaţiu de birouri în Piaţa Victoriei eraconsiderată o "misiune imposibilă" în urmă cu doi-trei ani, dar pefondul crizei economice la finele anului trecut "stocul" de spaţiigoale din Piaţa Victoriei depăşea 20.000 mp, circa 10% dinsuprafaţa totală, potrivit unei analize a ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO