Proprietăţi

Transporturile vor să liciteze până în iunie lucrări pe infrastructura rutieră şi feroviară de peste 3 mld. euro

Transporturile vor să contracteze până în iunie lucrări pe infrastructura rutieră şi feroviară de peste 3 mld. euro

Autor: Andreea Neferu

18.04.2011, 11:38 199

Ministerul Transportului şi Infrastructurii vrea să licitezepână în luna iunie lucrări pe infrastructură rutieră şi feroviarăîn valoare de 3,36 miliarde de euro, a declarat Alexandru Nazare,secretar de stat în cadrul ministerului, la forumul "Infrastructurainteligentă în Europa de sud-est", organizat de Forum Invest.

Din această sumă 1 miliard de euro reprezintă licitaţiile pentruautostrăzile din vestul ţării care au fost deja atribuite săptămânatrecută şi care acum se află în perioada de contestaţii.

De asemena, 460 de milioane de euro se află în curs de licitaţiepentru infrastructura feroviară, iar 250 de milioane de euro suntdedicaţi centurilor ale localităţilor Craiova, Târgu Mureş,Mihăileşti şi Braşov.

În cadrul infrastructurii feroviare până în iunie ministerul vamai organiza licitaţii în valoare de 1,65 miliarde de euro, pentrumodernizarea tronsoanelor Simeria - Co[lariu [i Co[lariu -Sighi[oara, precum [i pentru sistemele ERTMS (European Rail TrafficManagement System) aferente. "Obiectivul numărul unu este săcontractăm cea mai mare parte a banilor", a mai spus Nazare.

Secretarul de stat a mai afirmat că în cadrul CompanieiNaţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au fostselectate activităţi care vor fi descentralizate către cele şaptedirecţii regionale de drumuri şi poduri din ţără pentru că "acesteasunt situate cel mai aproape de proiecte".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO