Proprietăţi

Preţ de lichidare pe bulevardul Dacia din Capitală: 2,3 mil. euro pentru un teren de 2.000 mp

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

17.01.2012, 00:00 424

Un lichidator judiciar încearcă să vândă un teren de peste 2.000 de metri pătraţi amplasat în zona bulevardului Dacia din Bucureşti la un preţ de pornire de 1.097 euro pe metru pătrat, proprietatea fiind scoasă la vânzare iniţial în octombrie la un preţ aproape dublu. Terenul, în suprafaţă de 2.072 metri pătraţi, este situat pe bulevardul Dacia numărul 121 şi este deţinut de firma ATV Imob-Invest, aflată în faliment, cu acţionari înregistraţi în Luxemburg.

Lichidatorul judiciar, firma AOS Servicii de Reorganizare şi Lichidare, parte a RVA Insolvency, va organiza licitaţii săptămânal, în fiecare miercuri, preţul de pornire fiind stabilit la 2,27 milioane de euro. Reprezentanţii AOS au declarat că activul a fost scos la vânzare în luna octombrie a anului trecut, la un preţ de 4,1 milioane de euro, reprezentând valoarea de piaţă. În urma organizării mai multor licitaţii la care nu s-a prezentat niciun potenţial cumpărător, firma a decis să scadă preţul.

Pe terenul din centrul Bucureştiului, urma să fie construită o clădire de birouri, PUZ-ul fiind aprobat pentru o construcţie de şapte etaje. Firma ATV Imob-Invest avea la sfârşitul anului 2010 datorii totale de circa 5,5 milioane euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO