Proprietăţi

"Vulturul" Papalekas a primit verde de la Concurenţă pentru preluarea Nusco Tower

"Vulturul" Papalekas a primit verde de la Concurenţă...

Autor: Cristina Cuncea

19.12.2014, 14:56 512

"Se emite prezenta decizie de neobiecţiune privind concentrarea economică realizată prin preluarea controlului unic de către Globalworth Holdings Cyprus Limited, prin Kifeni Investments Limited şi Kusanda Holdings Limited, asupra Nusco Tower SRL, constatând că, deşi operaţiunea cade sub incidenţa legii, nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal", se arată în decizia Consiliului Concurenţei.

Nusco Tower este ocupată de Volksbank Romania, Oracle Romania, Bayer, Generalcom şi Anima Speciality Medical Services.

Nusco Tower este localizată pe strada Gara Herăstrău, aceeaşi pe care se află complexul Green Court Bucharest, dezvoltat de grupul suedez Skanka, din care Globalworth a cumpărat recent prima clădire. Nusco Tower are o suprafaţă închiriabilă de 23.000 metri pătraţi, structuraţi pe 20 de etaje, fiind închiriată circa 91% de chiriaşi precum Oracle, Bayer şi Volksbank.

În cadrul tranzacţiei, anunţată de Globalworth la începutul lunii decembrie, compania a mai cumpărat cu 4 milioane de euro un teren de 2.434 metri pătraţi localizat în aceeaşi zonă, la 200 metri depărtare de Nusco Tower şi aproape de Green Court Bucharest. Terenul are toate autorizaţiile necesare pentru dezvoltarea a 12.000 metri pătraţi.

Globalworth Real Estate Investments Limited este o societate de investiţii imobiliare fondată de dezvoltatorul şi investitorul imobiliar Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din România în ultimii ani.

Grupul italian Nusco este controlat de familia Nusco, iar în România este şi producător de uşi, ferestre şi parchet, operând două fabrici, în Pipera, prin firma Pinum Doors&Windows.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO