Proprietăţi

Zona din Bucureşti care se transformă radical. Urmează investiţii de 500 mil. euro

Zona din Bucureşti care se transformă radical. Urmează...

Autor: Bogdan Alecu

08.03.2019, 00:07 8189

Tranzacţiile cu clădiri de birouri alături de proiectele realizate de dezvoltatori preum Skanska şi Globalworth ar putea aduce investiţii de 500 mil. euro în următorii doi ani, în zona de nord a Capitalei, dacă NEPI-Rockcastle şi GLL vor reuşi să vândă proiectele deţinute acolo, iar NEPI va demara lucrările la extinderea Promenada.

Istoric vorbind, această zonă a avut o rată de neocupare de sub 5% pe parcursul ciclurilor de piaţă, fiind ancorată de ac­cesul la Promenada Mall şi staţia de metrou Aurel Vlaicu. Şi în viitor ne aşteptăm ca gradul de ocupare în Floreasca - Barbu Văcărescu să rămână foarte ridicat, iar apetitul inves­ti­torilor pentru zonă să fie unul important“, a subliniat Mihai Pătrulescu, senior associate în cadrul departamen­tului Investment Services în cadrul Colliers International România.

Zona Barbu Văcărescu - Floreasca din Capitală revine în prim-planul pieţei imobiliare locale după trei ani în care Orhideea a fost în centrul atenţiei investitorilor. Cele două noi clădiri ale Globalworth, alături de proiectul Skanska - Equilibrium - care ar trebui să fie gata în trimestrul al doilea al acestui an, alături de proiectele scoase la vânzare, precum Floreasca Park al GLL şi  Floreasca Business Park alături de Lakeview al NEPI-Rockcastle.

Orhideea, sau zona de Centru-Vest deţine în prezent titlul pentru cea mai mare tranzacţie de birouri - The Bridge, proiect vândut de Forte Partners către Dedeman cu 200 mil. euro, cea mai mare pondere în închirierile de birouri din acest an, cea mai mare creştere în ultimii ani şi cele mai mari investiţii, pornind de la proiectul The Bridge, continuând cu Orhideea Towers, Business Garden Bucharest, Campus 6, The Light şi viitorul proiect al AFI ce va fi dezvoltat pe terenul achiziţionat lângă mall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO