Publicitate

(P) “Eliberăm energia!” Restart Energy aduce libertate de alegere pentru consumatorii de energie şi gaz din România, cu birocraţie zero, accesibil 100% online

(P) “Eliberăm energia!” Restart Energy aduce...

Autor: Publicitate

15.03.2019, 13:22 2497

Liberarizarea pieţei de energie, avantajele alegerii furnizorului şi reducerea costurilor reprezintă bazele pieţei moderne din sectorul energetic şi de gaz. Satisfacţia consumatorului este scopul principal al companiilor facilitatoare de curent electric şi gaz, dar se ridică şi o problemă când vine vorba de uşurarea deciziilor şi emanciparea acestora în domeniul energetic.

În momentul de faţă în România se află 4 furnizori de ultimă instanţă, obligaţi (Enel, E.on, CEZ, Electrica) şi 4 furnizori opţionali. În vârful celor 4 furnizori opţionali se află Restart Energy, un furnizor integrat, 100% privat, ce funcţionează din anul 2015, la Timişoara; acesta pune la dispoziţie energie electrică, gaze naturale şi până la 100% energie din surse regenerabile.

Cu o experienţă de aproape 10 ani în domeniul energetic, CEO-ul Armand Domuţa ne-a împărtăşit cum a pornit acest  proiect – Restart Energy – ce se află în prezent în top alternative pentru energie şi gaze naturale în România.

Ce este Restart Energy?

Restart Energy a luat naştere din dorinţa de a pune bazele unei companii transparente de furnizare care oferă clienţilor energie şi gaz la un preţ preferenţial, energie verde si servicii de calitate focusate pe nevoile clientilor toate fără birocraţie. Parte a Armand Group, prezent pe piaţa de energie regenerabilă încă din 2009,  Restart Energy este o companie determinată să aducă o schimbare substanţială în furnizarea energiei electrice şi a gazelor naturale în România.

Este pe primul loc în rândul furnizorilor privaţi de energie, energie verde şi gaz din ţară, ca alternativă la furnizorii de ultimă instanţă ce deţineau monopol. De curând, compania Restart Energy a devenit şi furnizor de ultimă instanţă prin ordin al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei A.N.R.E..

 „Întotdeauna am dorit să ajutăm oamenii să scape de birocraţia inutilă, de modurile învechite şi greoaie de decontare a consumurilor de energie şi să îi ajutăm să plătească un preţ redus pentru aceasta. De aceea, am construit o companie care să permită tuturor românilor un acces transparent la energie verde şi ieftină.”, declară Armand Domuţa.

Principalele servicii oferite de Restart Energy sunt furnizarea de energie electrică şi gaze naturale cu acoperire naţională. Toţi clienţii beneficiază standard de minim 57% energie regenerabilă, iar cei care îşi doresc să protejeze şi mai mult mediul au la dispoziţie un abonament Verde cu până la 100% energie regenerabilă. La toate serviciile de furnizare se pot adăuga servicii tehnice de consultanţă energetică şi de asistenţă la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, ca extra-opţiuni la abonamentele standard.

Pe parcursul celor 4 ani de la înfiinţare la Timişoara, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 30,000 de clienţi casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane KWh înregistraţi, ca o consecinţă a faptului că este prima companie de pe piaţa românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocraţie. Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele  segmente de piaţă, pentru clienţi atât casnici, cât şi business, cu care în prezent a creat conexiuni. Printre clienţii business se numără branduri mari precum Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest sau Cottontex etc.

De asemenea, Restart Energy este singura companie privată românească de energie care s-a extins internaţional şi furnizează energie electrică la consumatori finali şi în alte ţări (de exemplu Serbia).

Parteneriatul cu Alpiq

De curând, compania Restart Energy a încheiat un protocol de colaborare cu unul dintre cei mai mare traderi de energie din Europa, compania Alpiq SE, cu sediul principal în Elveţia.

Prin această colaborare, compania va investi în diversificarea surselor de energie prin participarea pe mai multe pieţe de energie din Europa. Acest lucru va duce la creşterea siguranţei în aprovizionare, dar şi reducerea riscului de piaţă şi optimizarea costurilor de achiziţie pentru consumatorii Restart.

Platforma RED (Restart Energy Democracy)

Restart Energy inovează pe zona de tranzacţii retail de energie şi va lansa platforma online RED

Restart Energy a dezvoltat o platformă online unică în lume - RED Platform care funcţionează cu tehnologie blockchain, unde consumatorii îşi pot achiziţiona energia mai ieftin, direct de la producători. Aceasta oferă clienţilor Restart Energy libertatea de a alege calitatea şi provenienţa energiei vizate (solară, hidroelectrică, eoliană).

“Considerăm că transparenţa, libertatea de alegere şi întâmpinarea nevoilor clientului sunt cuvintele ce ne caracterizează serviciile cel mai bine. Este foarte dificil pentru un consumator să găsească un furnizor de energie ce îi oferă posibilitatea de a alege ce fel de energie doreşte să consume, la cele mai bune preţuri existente. Acum lucrăm pentru a extinde libertatea consumatorului, astfel dorim să îi oferim posibilitatea de alegere a producătorului de la care doreşte să achiziţioneze energie, atât timp cât ambii sunt conectaţi la platforma RED. Astfel, odată cu lansarea platformei în curând, pentru consumatorii business, un client Restart Energy va putea să achiziţioneze energie chiar de la prietenii săi care doresc să devină producători.”, ne dezvăluie directorul executiv.

Pe lângă posibilitatea de a consuma energie verde, clienţii doritori îşi vor putea produce singuri energie şi astfel devin prosumatori. Prosumatorii sunt acele persoane ce îşi pot vinde surplusul de energie înapoi în reţea pentru a câştiga mai mulţi bani. Restart Energy a dezvoltat o soluţie solară “all inclusive” prin care pune la dispoziţia clienţilor echipamente de calitate (panouri, invertoare, baterii), cu consultanţă tehnică, finanţare şi instalare incluse astfel încât clienţii economisesc timp şi câştigă bani, iar birocraţia este redusă la zero.

“Platforma RED permite la fel ca Airbnb (de exemplu) crearea unei legături directe între consumatori şi producători, din care ambii vor beneficia. Consumatorul va putea beneficia de energie mai ieftină achiziţionată direct de la producător, iar producătorul îşi va putea valorifica producţia de energie la un preţ mai bun. Este un marketplace în adevăratul sens al cuvântului, pentru care Restart Energy oferă infrastructura. Ne dorim o piaţă liberă pentru toată lumea, unde consumatorii şi producătorii pot tranzacţiona energie în mod direct şi neinhibaţi de alte terţe părţi.", susţine Armand Domuţa.

Pentru a dezvolta platforma inovativă RED la nivel mondial, aceasta deţine deja subsidiare în Germania, Marea Britanie, Spania şi Singapore.

Electric Tour – proiectul destinat unui nou record mondial

Electric Tour a pornit din dorinţa echipei Restart Energy şi a pilotului german Christian Gernemann de a promova un viitor verde, în care maşinile electrice pot să le înlocuiască cu succes pe cele care funcţionează folosind combustibil tradiţional, dar şi pentru a demonstra că un astfel de vehicul poate fi folosit pentru a traversa o ţară întreagă, fară nicio problemă. Un obiectiv stabilit ce vizează acest proiect este şi stabilirea unui nou record mondial pentru cea mai lungă distanţă parcursă vreodată cu o maşina electrică - 24.000 de kilometri – într-o ţară.

            „Este o iniţiativă grozavă de a sprijini şi demonstra cum energia electrică funcţionează şi <<călătoreşte>>. Mă bucur să fac parte din acest proiect demarat de Restart Energy, sunt

entuziasmat de străbate toată ţara şi în acelaşi timp, de a cunoaşte cultura românească. România este o ţară verde, aşa că haide-ţi să-i dăm şi energie verde. Pot spune că vânez acel record.”, declară Christian, plin de încredere.

Viziunea Restart Energy

Armand Domuţa: „Energia verde reprezintă un substitut viabil pentru un mediu înconjurător curat, iar noi, ca cetăţeni, avem o responsabilitate faţă de acesta. Restart Energy realizează asta şi oferă alternative precum cele mai sus menţionate tuturor consumatorilor. Ca şi companie, reprezentăm un model de urmat faţă de cetăţeni, astfel că dorim să popularizăm utilizarea de surse energetice regenerabile pentru a creşte interesul tuturor clienţilor fata de acestea.

      Viziunea noastră este aceea a unei pieţe libere în care, cu ajutorul tehnologiei inovative, consumatorii şi producătorii sunt conectaţi şi împuterniciţi să tranzacţioneze direct energie regenerabilă la costuri mai mici fără intermediari. Obiectivul nostru este să eliberăm energia!”

Pentru mai multe informaţii, accesaţi restartenergy.ro şi urmăriţi experienţa lui Christian pe pagina oficială de Facebook, Restart Energy.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO