Publicitate

(P) Până la 500.000 de euro pentru afaceri cu potenţial

(P) Până la 500.000 de euro pentru afaceri cu potenţial
27.05.2014, 07:00 1999

Antreprenorii care sunt în căutarea unei surse de finanţare pentru afacerea lor, se pot înscrie până pe 8 iunie în programul Start&Grow 2014, pentru a avea acces la antreprenori cu experienţă dispuşi să investească până la 500.000 de euro în start-up-uri şi companii aflate în dezvoltare.

Start&Grow 2014 este un program lansat de startups.ro pentru a susţine dezvoltarea unor afaceri promiţătoare, ajutându-i pe antreprenori să intre în legătură cu investitori alături de care să işi ducă afacerea la următorul nivel.

Programul se adresează persoanelor care au deja propria afacere sau urmează să lanseze un start-up şi au nevoie de un partener financiar pentru dezvoltarea business-ului pe termen mediu şi lung.

Pe lângă posibilitatea de a primi finanţare, cei selectaţi în program vor beneficia gratuit de mentoring şi know-how de business în legătură cu diferite aspecte ale afacerii lor.

"Unii antreprenori preferă să îşi construiască singuri business-ul. Alţii, aleg calea parteneriatului. Noi îi căutăm pe cei care vor să îşi crească afacerea alături de un investitor care îi poate sprijini atât financiar, cât şi cu know-how de business", spune Cristina Alexandru, Co-Fondator startups.ro.

În această rundă a Start&Grow 2014, antreprenorii-investitori deschişi la parteneriate de business sunt Alin Giurea şi Radu Tudorache.

Alin Giurea este un antreprenor cu experienţă de business de aproape 30 de ani, care a transformat Pambac, compania pe care a condus-o în ultimii ani, într-unul din liderii naţionali în domeniu, cu o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro.

Am lucrat toată cariera în parteneriat cu mai mulţi asociaţi. După exitul din acţionariatul Pambac, am început să caut şi să întâlnesc persoane interesante din diferite domenii de activitate şi m-am implicat în proiectul Start&Grow 2014 pentru că doresc să investesc în continuare în una sau mai multe afaceri cu potenţial de creştere. Am în analiză şi o serie de proiecte proprii în care urmează să investesc, însă doresc să mă implic şi în alte afaceri aflate la început de drum sau ajunse deja la un anumit nivel de dezvoltare”, spune Alin Giurea.

Radu Tudorache este un cunoscut antreprenor în serie, care gestionează afaceri în domenii diferite, precum producţie, servicii pentru companii şi educaţie, fiind de-a lungul timpului un investitor activ în programe de mentoring sau finanţare a start-up-urilor (Arena Leilor; Start&Grow 2010 etc.).

"Noua ediţie Start&Grow este o ocazie excelentă pentru companii aflate la început de drum să-şi dezvolte activitatea, să beneficieze de un sprijin concret din partea antreprenorilor şi investitorilor cu experienţă şi să obţină finanţarea atât de necesară pentru susţinerea unei creşteri sănătoase. Dacă solul afacerii este bun, finanţarea, adică apa şi îngrăşămintele vor desăvârşi ce a fost început deja", spune Radu Tudorache.

Pe lângă rolul lor ca investitori, Alin Giurea şi Radu Tudorache îi vor ajuta gratuit cu mentoring şi know-how de business pe cei selectaţi în program. Iar alături de ei, tot pe partea de mentoring şi know-how de business vor fi Todi Pruteanu (Business Strategy Manager, Microsoft Romania) şi Cătălin Teniţă (Managing Partner, Treeworks), pentru antreprenorii din tehnologie, şi Daniel Tigănilă (Consultant în investiţii) împreună cu Cristina Alexandru (Co-Fondator startups.ro), pe partea de strategie, new business şi comunicare.

"Credem că afacerile pot fi dezvoltate şi prin parteneriate de business cu alţi antreprenori mai experimentaţi, deveniţi între timp şi investitori, şi nu doar prin credite bancare, fonduri europene sau ajutoare de stat", spune Daniel Ţigănilă, Consultant în investiţii şi Co-Fondator startups.ro.

Mentoringul şi know-how-ul de business vor fi oferite gratuit, în cadrul unor întâlniri şi evenimente de business, dar finanţarea se acordă în schimbul unui procent minoritar din companie (stabilit de antreprenori împreună cu investitorii).

Antreprenorii care doresc să participe în program trebuie să completeze formularul disponibil pe site-ul Start&Grow (http://www.startups.ro/startandgrow), ultima zi de înscriere fiind 8 iunie, 2014.

Între 8 iunie şi 25 iunie va avea loc perioada de jurizare, în urma căreia vor fi anunţaţi antreprenorii selectaţi pe shortlist şi care urmează să intre în negocieri directe cu investitorii.

Vor avea prioritate în program antreprenorii cu minim 1 - 2 ani de experienţă de business, precum şi managerii cu cel puţin 3 ani de activitate, care vor să înceapă un business.

Programul se adresează în special afacerilor din următoarele domenii: Tehnologie, Agribusiness, Producţie, Servicii, Green Business, Inventică, Fashion, dar este deschis şi către afacerile din alte domenii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO