Dinamica ultimilor ani ne-a arătat că mediul de afaceri este unul vulnerabil. Fie că ne gândim la catastrofe naturale, epidemii sau diverse tragedii, toate acestea ne-au demonstrat că nu suntem niciodată suficient de pregătiţi să facem faţă pe deplin tuturor riscurilor asociate.
Tocmai pentru că astfel de evenimente nu pot fi anticipate, este necesar să ne luăm „o marjă de eroare” şi să ne asigurăm o protecţie suplimentară pentru a preveni consecinţele iminente, în special atunci când vorbim despre un business responsabil - atât pentru garantarea succesului organizaţiei, cât şi pentru asigurarea veniturilor pentru angajaţii săi.
Când vine vorba de mediul de afaceri din România, foarte multe companii îşi concentrează atenţia asupra acţiunilor cu impact pe termen scurt, precum generarea profitului rapid şi uneori chiar cu orice preţ şi prea puţin asupra protejării afacerii, ca un demers cu impact pe termen mediu şi lung. De aceea, este recomandat ca orice companie să includă un capitol dedicat riscurilor atunci când îşi construieşte un plan de afaceri. Este esenţial ca asigurările să fie integrate în buget, deoarece acestea oferă o soluţie eficientă pentru protejarea afacerii şi menţinerea sustenabilităţii. Aceste aspecte sunt cu atât mai importante pentru IMM-uri, care sunt adesea mai expuse evenimentelor neaşteptate decât companiile mari.
Când discutăm despre o companie ca un întreg, ne referim atât la angajaţi, la bunurile pe care le deţine, precum şi la activităţile desfăşurate. Fiecare companie se poate confrunta cu provocări care îi pot afecta performanţa şi creşterea, cum ar fi accidente, incendii, cutremure sau defecţiuni ale echipamentelor, care pot aduce schimbări rapide şi incertitudini pentru viitorul afacerii. Gestionarea riscurilor prin intermediul asigurărilor este importantă şi pentru menţinerea continuităţii operaţionale. Acestea pot acoperi costurile de reparaţii sau înlocuiri de echipamente, permiţând echipei să se poată concentra pe rezolvarea problemelor fără a fi copleşită de impactul financiar generat. Sunt numeroase exemple de afaceri de succes care au dispărut de pe piaţă nu din cauza falimentului, ci din cauza unor accidente sau situaţii neprevăzute.
Astfel, asigurările pentru clădiri şi bunuri rămân un pilon important în fiecare plan strategic, chiar dacă poate pe moment nu par un atu palpabil. Acestea reprezintă o reală plasă de siguranţă împotriva eventualelor pagube în situaţii critice, fie ele naturale sau nu.
În contextul evenimentelor petrecute în ultimii ani şi a frecvenţei cu care acestea s-au înregistrat, astfel de măsuri de siguranţă devin tot mai necesare. Dacă ne raportăm la statistici, pierderile nu sunt deloc uşor de trecut cu vederea. Conform datelor UNSAR, despăgubirile achitate în baza asigurărilor încheiate de companii au însumat peste 117,3 milioane lei în 2023. Cea mai mare parte din valoarea acestor despăgubiri, respectiv 83%, a fost achitată ca urmare a producerii incendiilor. Restul de 17% a acoperit prejudiciile cauzate terţelor persoane (8,4 milioane lei), cât şi a celor produse de fenomene meteorologice (4,3 milioane lei), prăbuşiri/ alunecări de teren (3,5 milioane lei), explozii (2,5 milioane lei) şi furturi (1 milion lei). Pentru ca angajatorii să nu piardă controlul asupra viitorului companiei în astfel de situaţii limită, adoptarea unor măsuri de precauţie asigură un sentiment profund de linişte interioară, precum şi un confort financiar în cazul unor daune materiale majore.
Sediul şi bunurile afacerii tale trebuie să fie în afara oricărui pericol, cu SIGURANŢĂ!
Un alt aspect care ne atrage atenţia este faptul că în anul 2022, din aproximativ 800.000 de firme care figurau în activitate, doar 125.000 dintre acestea aveau o asigurare de bunuri şi proprietăţi şi 43.000 deţineau o poliţă de răspundere civilă profesională.
Pentru a beneficia de o acoperire cât mai vastă, dar şi pentru a evita pierderi financiare care ţi-ar putea întrerupe activitatea, poţi opta pentru asigurarea pentru clădiri şi bunuri de la SIGNAL IDUNA. Ai astfel garanţia că eşti acoperit în cazul unor pagube provocate din rea voinţă (vandalism, violenţă, furt), ca urmare a unor catastrofe naturale (cutremure, furtuni, incendii, inundaţii) sau pur şi simplu de accidente (căderi de corpuri, izbiri din exteriorul clădirii produse de animale sau autovehicule).
Fie că lucrezi în domeniul medical, HoReCa, auto, IT sau deţii un spaţiu administrativ, o unitate de producţie sau de depozitare, prin încheierea unei astfel de asigurări contribui la binele comun al afacerii şi al echipei tale.
Pentru o gestionare cât mai amplă a bunurilor achiziţionate pentru desfăşurarea activităţii de zi cu zi a angajaţilor, te poţi orienta şi către asigurarea de echipamente electronice. Astfel, beneficiezi de protecţie şi acoperire pentru o gamă variată de produse, de la calculatoare, dispozitive de prelucrare a datelor, echipamente medicale şi aparate de telecomunicaţii, până la instrumente de măsurare şi dispozitive de testare utilizate în producţie şi cercetare, inclusiv camere video, sisteme audio industriale şi comerciale.
Spre exemplu, o companie privată din Bucureşti care are ca obiect de activitate comercializarea de echipamente IT&C, de electronice şi electrocasnice, a putut depăşi fără mari pierderi o situaţie critică. Prin asigurare, a obţinut acoperirea, în totalitate, pentru daunele produse de o inundaţie înregistrată vara aceasta în capitală în urma unei furtuni.
După doar două ore de ploaie torenţială, era la un pas de a-şi restrânge activitatea la jumătate, ceea ce ar fi însemnat o pierdere substanţială de profit. Deşi cifra de afaceri a companiei a continuat să crească inclusiv în perioada pandemiei, nu şi-au asumat riscuri. Experienţa le-a dovedit în nenumărate rânduri că prevenţia este importantă, chiar dacă sunt o firmă mai mică. Pentru că au încheiat la timp asigurările pentru clădiri şi bunuri de la SIGNAL IDUNA, au reuşit să se redreseze. În caz contrar, ar fi pierdut toate echipamentele, ar fi fost obligaţi să achite despăgubiri proprietarului care le-a închiriat spaţiul şi nu ar mai fi reuşit să acopere salariile angajaţilor şi contractele cu furnizorii. Pentru o companie care a împlinit recent 12 ani de activitate, ar fi însemnat pierderi foarte mari.
Preîntâmpină riscurile financiare cu asigurările SIGNAL IDUNA!
Dacă activitatea companiei tale este în domeniul construcţiilor, cum ar fi centre comerciale, blocuri de apartamente sau reşedinţe private, protejarea bunurilor şi transportul acestora pot fi posibile prin asigurări dedicate. De exemplu, cu asigurarea de construcţii şi montaj pentru persoane juridice ai certitudinea că gestionarea riscurilor pentru proiectele tale şi răspundere civilă faţă de terţi, dar şi echipamentele aferente sunt acoperite. În schimb, prin asigurarea bunurilor în timpul transportului, ai acoperire împotriva pierderii sau distrugeii bunurilor şi mărfurilor transportate. Astfel, oriunde ai fi, simţi că afacerea ta este în siguranţă.
„La SIGNAL IDUNA, ne-am ghidat mereu conform principiului prevenţiei: este mai simplu şi mai util să prevenim decât să trecem printr-o criză. Dorim ca acest mesaj să ajungă la toate companiile din România, indiferent de domeniul de activitate sau de „vechimea” lor. Asigurările SIGNAL IDUNA înseamnă mai mult decât un simplu produs sau serviciu. Ele răspund unei nevoi esenţiale pentru orice companie: de a avea suficient spaţiu mental şi financiar pentru a planifica pe termen lung. O afacere trebuie să fie pregătită pentru neprevăzut, nu doar să se concentreze exclusiv pe creşterea rapidă.”, a declarat Alexandra Gardan, National Broker Retail Manager, SIGNAL IDUNA ASIGURĂRI.
O afacere sustenabilă şi în acelaşi timp profitabilă nu se rezumă doar la un portofoliu impresionant de clienţi, ci şi la asigurarea unui cadru necesar pentru prosperitate. De aceea, achiziţia unei asigurări nu ar trebui văzută ca un cost, ci ca o investiţie. Cu o protecţie adecvată, afacerea ta devine mai sigură şi mai stabilă. O companie care îşi gestionează riscurile şi este pregătită pentru orice fel de situaţie inspiră încredere clienţilor şi partenerilor, ceea ce ajută la menţinerea unei bune reputaţii şi la fidelizarea clienţilor. Dacă aruncăm o privire la nivel macro, există suficient de mulţi factori externi care pot perturba activitatea unei firme, voluntar sau involuntar. Tocmai din acest considerent, să fii cu un pas înaintea situaţiilor nefericite şi a eventualelor pagube, reprezintă un pariu sigur pentru compania ta. De peste 15 ani, venim în sprijinul IMM-urilor cu soluţii de asigurare flexibile, personalizabile şi adaptabile oricărei nevoi specifice.
Cu siguranţă, totul e posibil când ai asigurare!
SIGNAL IDUNA este gata să-ţi devină un partener de încredere, oferindu-ţi un scut de protecţie în dezvoltarea afacerii tale, la birou sau pe teren.
Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.
ABONEAZĂ-TE