SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ

(P) Protejează sănătate echipei tale, în cazul oricărui eveniment medical neprevăzut

10.04.2023, 15:21 Autor: Publicitate

Dorinţa de a avea un acces neîngrădit la servicii medicale rapide şi calitative la cele mai înalte standarde, împreună cu subfinanţarea sistemului public de sănătate, i-a determinat pe români să opteze pentru soluţiile medicale în sectorul privat.

Principala alternativă la sistemul public sunt asigurările de sănătate. Potrivit unui raport ASF publicat la finalul anului trecut, analiza primelor trei trimestre ale lui 2022 arăta o creştere cu 33% a pieţei de asigurări de sănătate faţă de anul 2021, suma de bani plătită pentru servicii medicale accesate fiind de 509,5 milioane de lei.

Asigurarea de sănătate se numără printre beneficiile extrasalariale aflate în topul preferinţelor angajaţilor, fiind printre elementele pe care un angajator le poate oferi alături de pachetul salarial, pentru a creşte nivelurile de retenţie şi loializare din organizaţia sa. În ultimii ani, interesul pentru această soluţie a crescut şi în contextul în care românii consideră că sistemul de sănătate de stat este suprasolicitat şi orientat spre tratare, timpul de aşteptare fiind destul de mare, iar zona de prevenţie este mai degrabă marginalizată. În sistemul asigurărilor private de sănătate situaţia diferă, accentul fiind pus în egală măsură pe prevenţie, tratament şi cu acces la intervenţii cu grade diferite de complexitate, atât în România, cât şi în Uniunea Europeană şi Turcia, ca în cazul asigurărilor de sănătate ale SIGNAL IDUNA.

Cu ce plusuri vin la pachet asigurările de sănătate

Pe lângă sporirea nivelurilor de retenţie şi loializare în cadrul organizaţiilor, accesul la asigurările de sănătate creşte şi rezilienţa angajaţilor.

SIGNAL IDUNA oferă pachete de asigurări de sănătate pentru companii de orice mărime, acestea putând fi personalizate în funcţie de nevoile fiecărei echipe. Prin beneficiile incluse, asigurările oferă acces românilor la consultaţii, investigaţii, analize şi tratamente în ambulatoriu. Acestea sunt cele mai accesate servicii, SIGNAL IDUNA înregistrând 41.000 de accesări în ianuarie 2023, faţă de 33.000, în august 2022.

Asigurările de sănătate pentru companii reprezintă un parteneriat între angajator, angajatul asigurat şi asigurător. Datorită beneficiilor personalizate care pot fi incluse, angajatorul va avea echipa alături în forma sa cea mai bună, cu un nivel de loializare crescut, iar angajaţii vor avea acces la orice servicii medicale fără să achite costurile din bugetul propriu. Mai mult, asigurările acoperă afecţiunile preexistente.  

Noutatea cu care vine SIGNAL IDUNA în întâmpinarea companiilor mici, mijlocii şi mari constă în faptul că flexibilitatea pachetelor sale de asigurare este foarte mare, cu soluţii cu primă fixă, create special pentru IMM-uri de la 5 angajaţi şi până la 100 şi chiar mai mult de atât. Astfel, firmele de mici dimensiuni au acum aceleaşi oportunităţi de atragere şi retenţie a angajaţilor precum marile corporaţii, acestea putând beneficia de acoperiri pentru servicii medicale de prevenţie şi tratament, pentru orice tip de afecţiuni, acces în orice reţea privată de sănătate din România şi niveluri crescute de siguranţă psihologică şi financiară.

Un exemplu concret de beneficiar al acestui tip de pachet îl oferă Adrian, fondatorul unui birou de arhitectură din Oradea, care acum numără 7 angajaţi. Acesta a pus bazele business-ului în anul 2018, iar în primii 4 ani de activitate s-a confruntat cu o serie de probleme în a-şi păstra angajaţii, aceştia preferând să meargă în corporaţii, unde pachetele de beneficii extra salariale erau mult mai atractive. Adrian povesteşte că din primăvara anului 2022, moment în care a optat pentru a le oferi angajaţilor săi acces la asigurarea de sănătate SIGNAL IDUNA pentru IMM-uri care au minimum 5 angajaţi, a observat o schimbare în cadrul firmei sale. Potrivit acestuia, datorită noii opţiuni introduse în pachetul de beneficii, angajaţii săi au fost mai motivaţi şi totodată mai liniştiţi că în cazul unui eveniment medical neprevăzut care le-ar putea afecta serios viaţa personală şi profesională au o soluţie la îndemână de care să se folosească atât pentru prevenţie, cât şi pentru intervenţie şi chiar spitalizare. Astfel, pe parcursul anului care a trecut, compania nu a înregistrat schimbări la nivel de personal.

Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare SIGNAL IDUNA, afirmă că doar 1% din cheltuielile făcute în sistemul public de sănătate sunt alocate spre prevenţie şi doar 19% către serviciile medicale în regim ambulatoriu. Florentina Tomoiu a observat că în ultimii ani există o nevoie accentuată de acces imediat la serviciile medicale, fapt ce a condus la creşterea exponenţială a interesului pentru asigurările de sănătate atât pentru angajatori, cât şi pentru persoane fizice, prin adăugarea membrilor de familie în poliţa oferită de compania angajatoare.

În pachetele de asigurări SIGNAL IDUNA se pot accesa şi soluţii precum intervenţiile chirurgicale, însă cele mai multe dintre solicitările asiguraţilor sunt pentru investigaţii şi  servicii de prevenţie. Astfel, se reduce atât presiunea existentă pe secţiile de chirurgie din sistemul medical privat şi chiar de stat, iar în acelaşi timp scade şi probabilitatea ca asiguratul să descopere că suferă de afecţiuni a căror evoluţie a avansat semnificativ.

Pachete personalizate pentru nevoile fiecărei echipe

SIGNAL IDUNA oferă soluţii personalizate pentru fiecare echipă. Acum, companiile mici şi mijlocii îşi pot construi soluţia de asigurare în funcţie de nevoile specifice pe care le are grupul. Pentru segmentele companiilor cu un număr între 5 şi 10, 11 şi 50, precum şi 51-100 angajaţi, asigurătorul numărul unu de sănătate pe piaţa din România oferă pachete cu primă fixă la care companiile pot adăuga planuri suplimentare.

Asigurarea privată de sănătate pentru companii cu 5-10 angajaţi beneficiază de primă unică, perioadă contractuală de un an, alături de un plan destinat exclusiv angajaţilor. Această asigurare oferă acces la ambulatoriu şi spitalizare zi de zi, putând fi adăugate şi o serie de planuri suplimentare, care vin în continuarea planului ambulatoriu şi care pot conţine spitalizare, control preventiv, monitorizare sarcină sau recuperare medicală.

De asemenea, pentru companiile care au de la 11 angajaţi în sus pot fi adăugate contra cost şi două pachete speciale, care oferă acces la soluţii medicale pentru afecţiuni oncologice în cuantum de 50.000 de lei şi acoperire petru 31 de boli grave în cuantum de 20.000 de lei.

SIGNAL IDUNA oferă şi o asigurare modulară, pentru companii cu peste 11 angajaţi, prin care angajatorul poate selecta orice tip de acoperire, în raport cu nevoile grupului sau subgrupurilor din care este formată echipa.

„Costurile prezenteismului sunt de circa 10 ori mai mari decât cele ale absenteismului. Acest fenomen se traduce prin faptul că angajaţii merg la birou în orice condiţii, chiar dacă simt că sunt bolnavi, stresaţi sau distraşi pentru a putea fi productivi. Cele trei pachete principale de asigurări SIGNAL IDUNA, pentru 5-10, 11-50 şi 51-100 de angajaţi ajută la creşterea productivităţii şi la retenţia de personal, datorită faptului că se concentrează pe creşterea prevenţiei şi a siguranţei angajaţilor”, explică Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA.

Un exemplu concret al modului în care asigurările pot avea un impact pozitiv asupra business-urilor este cel al lui Victor, managerul de HR al unei firme de IT din Bucureşti cu 135 de angajaţi. Deoarece asigurarea SIGNAL IDUNA îi oferea opţiunea să personalizeze beneficiile, acesta a adăugat în pachetul destinat angajaţilor şi acoperiri pentru control preventiv şi recuperare medicală, oferindu-le acestora un plus de linişte. Ulterior, în urma unui sondaj intern realizat la un an de la introducerea pachetului de asigurare, Victor a observat în rândul angajaţilor săi o scădere cu 30% a ratei de prezenteism. Aceştia au devenit mai conştienţi că pot merge la medic în timp util, pot preveni şi lua tratament adecvat, se pot reface mult mai rapid, toate acestea conducând per ansamblu la creşterea considerabilă a productivităţii echipei.

Asigurările, mai accesibile ca niciodată

Angajaţii asiguraţi pot achita serviciie medicale prin intermediul cardului preplătit Easy Pay, procesul de accesare fiind simplu şi rapid. Aceştia au, în plus, şi acces la un consultant medical cu ajutorul căruia pot primi recomandări legate de accesarea serviciilor medicale.

Asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA vin cu beneficii extinse, precum aplicaţia gratuită Signal Care Assistant pentru mobil şi web şi Call Center disponibil 24/7.

Cu o experienţă de peste 15 ani pe piaţa locală de asigurări de sănătate, SIGNAL IDUNA oferă servicii de înaltă calitate, aliniate la nevoile pe care le au angajaţii şi companiile din România.

Solicită o ofertă personalizată, iar un consultant SIGNAL IDUNA te va ajuta să iei cea mai bună decizie pentru compania şi echipa ta, astfel încât să fiţi mereu protejaţi şi productivi.  

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ