SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ

(P) Şi dacă... răspunsul la neprevăzut este o asigurare de sănătate?

14.11.2022, 08:00 Autor: Publicitate

Oamenii simt nevoia de siguranţă, de protecţie, atunci când vine vorba de sănătatea lor şi a celor dragi. Este o tendinţă care se reflectă în evoluţia pieţei asigurărilor, aflată într-un proces permanent de transformare şi dezvoltare de produse care să răspundă cât mai aplicat nevoilor dinamice ale societăţii.

Numai anul trecut, românii au utilizat asigurările private de sănătate de peste 620.000 de ori, dublu în comparaţie cu 2020, potrivit unei analize a Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR). În acelaşi timp, valoarea totală a serviciilor medicale plătite în 2021 în baza acestor poliţe a fost cu 31% mai mare decât în 2020, adică peste 280 milioane lei. Aceşti bani au acoperit costuri cu servicii medicale de care au avut nevoie cei care şi-au încheiat o asigurare privată de sănătate, sume care, aşadar, nu au mai fost cheltuite din fondul public de asigurări sociale de sănătate. Datele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) arată, totodată, că protecţia financiară suplimentară contractată de români în 2021, în baza asigurărilor private de sănătate, a crescut cu 10% faţă de anul precedent, ceea ce reflectă că din ce în ce mai mulţi sunt mai interesaţi de acest tip de poliţă.

Adaptată contextului tot mai volatil al pieţei, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE, expertul asigurărilor de sănătate pe piaţa din România, a dezvoltat soluţii simple care susţin nevoile tot mai complexe ale clienţilor şi partenerilor. Serviciile medicale pot fi accesate încă de la primele simptome care indică o posibilă afecţiune, fie că este cronică sau doar acută.

Expertiza a acumulat-o atât la nivel de grup, în cei peste 110 ani de activitate în domeniul asigurărilor la nivel internaţional, cât şi local, în peste 14 ani de prezenţă pe piaţa românească. Pentru că experienţa clientului este permanent în centrul preocupărilor, SIGNAL IDUNA a dezvoltat soluţii inovatoare cum sunt telemedicina, aplicaţia dedicată Signal Care Assistant pentru managementul asigurărilor de sănătate de oriunde şi oricând, precum şi un instrument de plată inovator în România, cardul Easy Pay, prin care utilizatorul beneficiază de plata în avans a serviciilor medicale necesare.

“Am dezvoltat soluţii modulare, personalizabile, astfel încât fiecare să găsească în portofoliul nostru produsul care se pliază cel mai bine pe nevoile sale. Consider că răspunsul firesc pentru tot ce înseamnă grija pentru sănătate este o asigurare de sănătate. Această afirmaţie este susţinută prin rolul de sprijin pe care îl are asigurarea în gestionarea, în mod confortabil şi avantajos, a unui spectru larg de probleme de sănătate. Este simplu şi rapid de accesat, chiar de la primul simptom al unei boli, nu doar pentru cele cronice sau grave, care apar pe neaşteptate, implică cheltuieli suplimentare şi oferă suport în procesul de revenire la starea de bine. Totodată, oferă acces la orice furnizor medical din România, fără să existe o perioadă de aşteptare până la obţinerea unei programări”, a declarat Marius Heran, National Retail Brokers Director, SIGNAL IDUNA ASIGURARE REASIGURARE.

Inovaţia şi digitalizarea facilitează accesul la asigurările de sănătate

După reconfirmarea pentru al doilea an consecutiv în poziţia de lider al pieţei asigurărilor de sănătate, SIGNAL IDUNA continuă investiţiile în inovare şi digitalizare, ca direcţie de creştere şi dezvoltare, pentru a veni către români cu noi experienţe cu valoare adăugată.

 

Viitorul este digital şi noi îl construim în jurul nevoilor clienţilor noştri, de aceea urmărim să valorificăm oportunităţile pe care tehnologia le oferă, ca să le uşurăm viaţa, astfel încât să aibă acces la asigurările de sănătate doar printr-un singur clic. Este important pentru ei, pentru timpul lor, să le poată nu doar achiziţiona, ci şi gestiona uşor, fără bătăi de cap, oricând au nevoie, a adăugat Marius Heran.

Şi totuşi, de ce este nevoie de o asigurare privată de sănătate?

Pentru că este soluţia care completează perfect o asigurare de sănătate din sistemul public. Tototdată, oferă un confort sporit celor ce o deţin, prin accesul simplu şi rapid în orice unitate medicală privată din România, fie că este clinică, spital sau laborator medical, precum şi la medicii preferaţi, fără limitări de disponibilitate în programul acestora.  

Asigurarea privată de sănătate vine aşadar în sprijinul celei publice şi aduce, în plus, şi certitudinea că asiguraţii au mereu un sprijin pe drumul lor spre vindecare, având permanent alături de ei un consultant medical specializat, care le oferă suport şi ghidaj. Avem nevoie de o asigurare privată de sănătate pentru că este singura soluţie care oferă acoperire integrală pe toate ariile medicale, pornind de la cel mai simplu simptom abordat în clinici de ambulatoriu şi până la cele mai complicate cazuri medicale care necesită tratament în spitale private din România, Europa sau Turcia.

Pe lângă simplitatea şi accesabilitatea serviciilor necesare, accesul la orice furnizor medical din ţară, Uniunea Europeană şi Turcia precum şi telemedicina, sunt printre principalele avantaje ale asigurărilor de sănătate SIGNAL IDUNA.

Portofoliul SIGNAL IDUNA cuprinde asigurări private de sănătate pentru companii, indiferent de dimensiune şi profil şi individuale, pentru orice buget şi nevoie. Dacă în cazul asigurărilor de grup decizia este la angajator, în cazul asigurării de sănătate individuale, decizia stă în puterea fiecăruia.

Oricine are o rudă sau pe cineva apropiat a cărei viaţă a fost afectată de o boală gravă, în special de cancer. De multe ori, depistat într-un stadiu avansat. Detectat însă într-un stadiu incipient, cancerul poate fi tratat şi chiar învins.

Cu asigurarea Vital Care, pentru un cost mediu de 78 de lei pe lună, asiguratul poate alege cel mai potrivit furnizor medical pentru nevoile sale, beneficiind de investigaţii medicale, tratamente oncologice sau intervenţii chirurgicale complexe. În plus, are acoperire pentru a doua opinie medicală din partea unui grup de experţi medicali naţionali sau internaţionali, consiliere psihologică şi de nutriţie şi multe alte acoperiri precum perucă sau proteze. Asigurarea de sănătate Vital Care oferă acoperire încă din faza incipientă pentru monitorizare, chimioterapie, investigaţii de imagistică avansată, telemedicină, intervenţii chirurgicale, recuperare medicală, servicii medicale ce pot fi accesate atât în clinici şi spitale private de top din România, cât şi internaţionale, din Europa sau Turcia. Mai mult, persoana diagnosticată în timpul contractului de asigurare beneficiază de acoperire şi după expirarea acestuia, până la utilizarea limitei de plan, de 200.000 de lei pe an.

De asemenea, şi un eveniment medical neprevăzut care implică spitalizare sau o intervenţie chirurgicală, poate destabiliza pe oricine nu doar din punct de vedere al sănătăţii, ci şi financiar. Costurile pe care o persoană cu hernie de disc lombară trebuie să le suporte pentru o operaţie chirurgicală într-o clinică privată se ridică, în medie, la 15.000 lei, perioada de recuperare a sănătăţii fiind de la 6 luni până la 1 an. În cazul în care pacientul optează pentru un spital de stat, costul procedurii este suportat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă pot apărea cheltuieli suplimentare cum sunt plăţile informale şi tratamentul post-operator, pe care va trebui să le acopere din fonduri proprii, iar perioada de aşteptare şi în acest caz poate fi de câteva luni.

Cu asigurarea Take Care, pentru un cost mediu de 100 de lei pe lună, asiguratul beneficiază de acoperire pentru spitalizare şi intervenţii chirurgicale în orice clinică şi spital public sau privat din România. Are acoperire pentru vizite medicale necesare înainte şi după o intervenţie chirurgicală şi primeşte o indemnizaţie zilnică de spitalizare de 500 lei pentru spitalele publice. În plus, beneficiază de ghidaj şi suport pentru optimizarea costurilor pe toată durata spitalizării, din partea unui consultant medical dedicat, de a doua opinie medicală şi chiar servicii hoteliere pentru un însoţitor. În funcţie de planul ales, asiguratul are la dispoziţie până la 150.000 de lei pe an, cu acoperiri nu doar în ţară, ci şi în Uniunea Europeană şi Turcia.

Asigurările de sănătate SIGNAL IDUNA vin cu beneficii extinse: Call Center disponibil 24/7, aplicaţie gratuită pentru mobil şi web şi trei metode de accesare – decontare directă în reţeaua Mediqa Net cu peste 1.300 de furnizori medicali, rambursarea sumei achitate sau plata în avans prin cardul Easy Pay a contravalorii serviciilor necesare, ce pot fi accesate la orice furnizor medical din România.  

Asigurările Vital Care şi Take Care sunt disponibile prin toţi partenerii de brokeraj şi prin magazinul online. Alege simplu şi rapid, acoperirea potrivită pentru tine şi familia ta, astfel încât să fiţi mereu protejaţi!

 

 

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea SIGNAL IDUNA TE ASIGURĂ