Spania

Inocsa, un deceniu în România

Autor: Andreea Neferu

31.05.2011, 23:24 576

Compania spaniolă de consultanţă Inocsa, care anul trecut a fostpreluată de americanii de la AECOM, a intrat pe piaţa din Româniaîn anul 2000, însă abia doi ani mai târziu a înfiinţat primafilială permanentă la Bucureşti. Primul con­tract pe care spanioliide la Inocsa l-au câştigat a fost legat de reabilitarea a 144 deki­lo­metri de drum na­ţio­nal pe ruta Cluj - Dej - Bis­triţa -Tureac, unde au rea­lizat proiectul de con­strucţie şi ausupra­ve­gheat lucrările, spune Car­los Galvez Leon, countrymanager în cadrul Inocsa România.

Criza din ultimii ani nu a trecut fără să-şi lase amprentaasupra Inocsa. "Criza s-a resimţit în spe­cial în cadruldeparta­mentului nostru de arhi­tec­tură, din cauza faptului căprincipalii noştri clienţi erau dezvoltatori privaţi. Din acestmotiv, am fost nevoiţi să ne concentrăm atenţia mai mult spreclienţii publici şi nu a fost deloc uşor să ne con­centrăm pe acestsegment", explică Galvez Leon.

Inocsa România a avut anul trecut o cifră de afa­ceri de 33,5mil. lei (aproape 8 mil. euro), în scă­dere cu 39% faţă de anulpre­ce­dent. Gal­vez Leon spune că businessul Inocsa a fostspri­jinit în 2009 de o serie de contracte mai im­portantecâşti­ga­te cu un an înainte, printre care cel de asistenţăteh­nică pentru reabilitarea tron­sonului Ale­xan­dria - Craiova depe DN 6, dar şi pentru reabi­li­ta­rea tronsoanelor Zalău - Aleşdde pe DN1H, Ga­laţi - Vaslui de pe DN 24 şi Crasna - Albiţa pe DN24B.

Pentru anul 2011, Inocsa România vrea să fie mai activă îndomeniul proiectelor hidroener­ge­tice, segment pe care firma aintrat în 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO