Special

Adrian Vasilescu, BNR: Nu se poate „haircut“ la depozite de peste 8.000 de euro cu Grecia în UE

Adrian Vasilescu, BNR: Nu se poate „haircut“ la...

Autor: Liviu Popescu

06.07.2015, 00:07 8924

Depozitele din băncile greceşti cu valori de peste 8.000 de euro ar putea beneficia de reducerea valorii cu minimum 30%, însă doar dacă Grecia ar fi în afara Uniunii Europene, un lucru greu de crezut, a afirmat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Mugur Isărescu.

„În afara Uniunii Europene este posibil aşa ceva, dar este greu de crezut. Este o directivă europeană pentru depozitele până la 100.000 de euro. Sunt foarte multe zvonuri care apar în aceste zile în legătură cu Grecia. În general, la această oră în Grecia, canalele de propagare a zvonurilor sunt multiplicate. Nu cred că Grecia va ieşi din zona euro”, a spus Vasilescu.

El a adăugat că ceea ce se propăvăduieşte în aceste zile în Grecia, cum ar fi „Important este să ne apărăm onoarea şi democraţia”, sunt fără acoperire, pentru că în cazul Greciei este vorba despre o relaţie foarte simplă dintre creditori şi debitori.

„Tineretul din Grecia este foare influent, foarte mulţi tineri sunt încântaţi de iluziile care se vând. Aceştia au o sursă importantă de entuziasm fără să-şi pună întrebarea ce va fi după.” 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO