Special

Afacerile din Giurgiu sunt de patru ori sub media economiei

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Gabriel Razi

17.09.2014, 00:07 1653

Companiile din judeţul Giurgiu fac afaceri de 1,4 miliarde de euro anual, de patru ori sub media judeţeană la nivel de economie pentru că aici sunt înregistrate sub 5.000 de firme, iar cea mai mare companie are încasări de numai 44 milioane de euro/an.

Fragilitatea iniţiativei private face ca numai unu din zece locuitori să fie salariaţi, iar primii doi angajatori ai judeţului sunt o firmă de paznici şi spitalul judeţean.

„Sunt dezamăgit de modul în care suntem trataţi şi controlaţi. Cei de aici nu ştiu cum să atragă investitorii, cel puţin din punct de vedere fiscal“, spune Dragoş Geleţu, managing partner al companiei olandeze de logistică KLG Europe Logistics, cu sediul în localitatea Bolintin-Deal din Giurgiu.

Judeţul dunărean este poziţionat strategic, are ieşire şi port la Dunăre, este legat de Bulgaria printr-un pod şi este văzut de ca o adevărată „poartă“ pentru mărfurile cu destinaţia UE ce provin din Turcia sau din Orientul Apropiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO