Special

ANALIZĂ. Cum să locuieşti mai bine. Primăriile din Bucureşti au creat 16 locuri de joacă noi la 52.000 de locuinţe în decurs de un deceniu

ANALIZĂ. Cum să locuieşti mai bine. Primăriile din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.07.2022, 00:07 220

♦ În total, există 897 de locuri de joacă publice în cele şase sectoare din Bucureşti ♦ De crearea locurilor de joacă ar trebui să fie însă responsabili şi dezvoltatorii care ridică blocuri în jurul cărora se conturează comunităţi de sute de familii, unele dintre ele cu copii.

Doar 16 locuri de joacă au fost create de la zero de primării în ultimii zece ani în Bucureşti, în condiţiile în care oraşul s-a extins în perioada 2010-2020 cu peste 52.000 de locuinţe potrivit datelor centra­lizate de ZF de la primăriile de sector şi de pe platforma Tempo a Institutului Naţional de Statistică. Responsabilitatea creării spaţiilor de joacă nu este însă doar a primăriilor, ci şi a dezvoltatorilor care creează comunităţi de sute sau chiar mii de locatari, cu familii şi copii care au nevoie de astfel de zone.

În total, există 897 de locuri de joacă publice în toate cele şase sectoare din Bucureşti, potrivit răspunsurilor transmise de primării la solicitarea ZF referitoare la numărul de locuri de joacă pe care le au în administrare.

La întrebarea „cum a evoluat numărul locurilor de joacă pentru copiii din sectorul dumneavoastră în ultimii zece ani?“, fiecare primărie a răspuns diferit. Instituţia din sectorul 1 spune că în perioada 2019-2021 a reamenajat 84 de locuri de joacă existente şi a amenajat patru noi, cea din sectorul 2 spune că în ultimii cinci ani a creat 12 locuri de joacă, iar cea din sectorul 6 vorbeşte despre reamenajarea şi modernizarea a 112 locuri de joacă în ultimii zece ani. Primăriile sectoarelor 3, 4 şi 5 nu au răspuns  la această întrebare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO