Special

Cine este românul care a dat 53.000 de euro pe o vacanţă de 2 săptămâni

Patru români vor gusta din luxul destinaţiei Singapore timp de 14 zile (în perioada 5-19 aprilie), într-un sejur la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume, Marina Bay Sands.

Cele mai scumpe vacanţe de Paşte cumpărate de români

Autor: Mirabela Tiron

11.04.2012, 00:04 5953

Cel mai scump pachet de vacanţă vândut de agenţiile de turism cu ocazia sărbătorilor pascale a costat aproape cât un apartament de două camere din Bucureşti, respectiv 53.000 de euro, po­trivit unei analize a ZF, pe baza informaţiilor trimise de la operatorii din turism.

Cum arată hotelul din Singapore în care vor sta românii care au plătit 53.000 de euro. VIDEO

Pentru această sumă patru români vor gusta din luxul destinaţiei Singapore timp de 14 zile (în perioada 5-19 aprilie), într-un sejur la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume, Marina Bay Sands. Hotelul de cinci stele, care face parte dintr-un complex turistic în care s-au investit 4 miliarde de lire sterline, a devenit celebru pentru arhitectura ieşită din comun, dar şi pentru piscina inspirată din întinsele "te­rase" de orez din Bali (Indonezia). Com­plexul hotelier în care vor sta românii numără 2.560 de camere şi apartamente, restaurante, zone comerciale, cazinouri, teatre, un muzeu şi un pavilion de cristal. În preţul sejurului sunt incluse biletele de avion pentru patru persoane, cazare şi mic dejun în două camere.

"Ca în fiecare an, agenţiile proprii şi asociate Happy Tour Grup au înregistrat vânzări importante de produse şi servicii turistice pentru perioada sărbătorilor de Paşte", a declarat Mădălina Grosu, product manager al Happy Tour, cel mai are grup de turism de pe piaţa locală, cu afaceri estimate la 60 de milioane de euro anul trecut.

Numele celor care au achiziţionat acest pachet nu a fost făcut public, însă potrivit datelor din piaţă, cei care alocă bugete de mii de euro pe vacanţe sunt oameni de afaceri care conduc propriul business sau manageri din multinaţionale.

Au plătit pentru vacanţe de lux în Tanzania, Dubai şi Sardinia

A doua cea mai scumpă vacanţă vândută de agenţiile locale este un circuit de 10 zile în Tanzania (estul Africii). Câteva din punctele de atracţie ale acestei ţări sunt fauna sălbatică, faimosul Parc Naţional Ngoron­goro Crater, masivul Kilimanjaro.

În Tanzania va merge o familie cu doi copii, care a plătit 30.000 de euro pentru deplasarea cu avionul la business class, acces la lounge-ul din aeroporturile pe care le tranzitează, cazare la cinci stele, transfer şi alte servicii precum plimbare cu balonul, potrivit lui Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei de turism Perfect Tour.

O altă vacanţă care intră în topul celor mai scumpe vacanţe de Paşte este în Dubai la complexul hotelier Jumeirah Beach, unde clienţii au la dispoziţie o plajă de aproape 34.000 de metri pătraţi. O familie cu un copil a ales această vacanţă de lux, pentru care a plătit 20.000 de euro, potrivit reprezen­tanţilor Happy Tour.

Alţi şase români vor pleca într-o vacanţă de nouă nopţi în Sardinia la hotelul Colonna Pevero. Vacanţa vine sub forma unui voucher cadou solicitat de un român agenţiei de turism Happy Tour.

"În afară de vacanţele care au fost organizate strict pentru perioada Paştelui Happy Tour a mai vândut vacanţe la vouchere cadou. Aceste vacanţe vor fi oferite în noaptea de Înviere. Una dintre acestea a costat 16.000 de euro. Este vorba de o vacanţă pentru 9 nopţi în Sardinia la hotelul Colonna Pevero Hotel. Şase persoane vor merge în această vacanţă", potrivit reprezentanţilor Happy Tour.

Patru români vor gusta din luxul destinaţiei Singapore timp de 14 zile (în perioada 5-19 aprilie), într-un sejur la unul dintre cele mai cunoscute hoteluri din lume, Marina Bay Sands.

Anul trecut aproape 15.000 de români au plecat în sejururi în străinătate cu ocazia sărbătorilor pascale, potrivit oficialilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). Cei mai mulţi aleg destinaţii de vacanţă din Bulgaria, Grecia, Cipru sau Spania. Hotelierii bulgari au atras 5.000 de turişti romani în vacanţa de Paşte, potrivit datelor din piaţă. Nu există date oficiale cu privire la numărul românilor care vor merge în străinătate de Paşte anul acesta.

Anul trecut românii au cheltuit 1,4 miliarde de euro pe vacanţe în străinătate, în timp ce străinii au cheltuit un miliard de euro în ţara noastră, balanţa din turism fiind negativă. Deficitul pe anul trecut este de aproape 400 de milioane de euro, nivel apropiat de cel din 2010. Încă din 2008 balanţa de plăţi în turism înregistrează un deficit, cu un an în urmă balanţa fiind pozitivă.

O agenţie aşteaptă jumătate de milion de euro din vânzarea vacanţelor de Paşte

"Noi nu vindem către mulţi turişti, ci vindem pachete cu valoare mare către persoane cu bugete ridicate. La noi s-a dublat numărul de clienţi pentru pachetele de Paşte, însă cererea pe piaţă cred că a crescut în medie cu doar 10%", spune Mircea Vladu, directorul agenţiei touroperatoare Prestige Tours, parte din grupul Happy Tour.

El explică că din vânzarea pachetelor de Paşte aşteaptă încasări de aproape jumătate de milion de euro.

Agenţiile de turism au vândut aproape integral locurile din avioanele închiriate pentru zboruri charter spre Creta, Rhodos, Antalya, Dubai organizate pentru vacanţa de Paşte. Deşi în această perioadă se trimite doar câte un avion spre fiecare din aceste destinaţii, faţă de mai multe curse charter pe săptămână în lunile de vară, încasările aduse contribuie cu câteva zeci de mii de euro în cifra lor de afaceri.

Mircea Vladu susţine că dacă anul trecut pentru Paşte au fost puse la dispoziţia clienţilor chartere către Creta şi Rhodos, anul acesta, pe lângă destinaţiile menţionate, mai sunt în ofertă şi chartere pe Palma de Mallorca şi Dubai. "Aproape toate cele 150 de locuri din avionul care va pleca miercuri, înainte de Paşte, sunt ocupate. Zece persoane au plătit între 5.000 şi 7.000 de euro pentru a petrece Paştele în Dubai la cele mai luxoase hoteluri", spune Mircea Vladu.

Perfect Tour, 1.000 de pachete în străinătate şi în ţară cu ocazia Paştelui

Agenţia Perfect Tour a vândut puţin peste 1.000 de pachete pentru vacanţa cu ocazia sărbătorilor pascale, cererea pentru sejururi fiind mai mare faţă de cea de anul trecut.

Sorin Văduvoiu, directorul general al agenţiei, susţine că unii români au cumpărat pachete în ţară la pensiuni agroturistice, alţii au luat sejururi de câteva zile în capitale europene şi cei cu bugete generoase au plătit zeci de mii de euro pe vacanţa de Paşte. El aşteaptă, ca şi cei de la Prestige Tours, încasări de jumătate de milion de euro din pachetele pentru sărbătorile pascale. "Structura vacanţei şcolare de anul acesta ne ajută foarte mult. Părinţii pot organiza mai uşor o vacanţă prelungită de Paşte datorită faptului că sunt şi copiii liberi. Am vândut pachete ce includ de la croaziere la circuite, sejururi în ţară sau în străinătate", a declarat Sorin Văduvoiu.

Al doilea cel mai scump pachet vândut de agenţia Perfect Tour este un sejur de şapte nopţi în Dubai, achiziţionat de doi adulţi. Lux este cuvântul care defineşte acest pachet ce include cazare la hotel de cinci stele şi alte servicii pentru 10.000 de euro.

Un alt pachet a costat 8.000 de euro, bani plătiţi pentru o vacanţă de 10 zile în Maldive. De asemenea, pentru un sejur de şapte nopţi în Thailanda un cuplu a plătit 7.000 de euro.

Şase români vor pleca într-o vacanţă de nouă nopţi în Sardinia la hotelul Colonna Pevero pentru care au plătit 16.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO