Special

Cum să locuieşti mai bine. Covor acasă sau nu? De ce?

Cum să locuieşti mai bine. Covor acasă sau nu? De ce?

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.07.2022, 00:05 436

Covorul în dormitor sau în sufragerie a devenit mai mult o chestiune de design şi de gust decât una de funcţionalitate, aşa că, atunci când vine vorba de integrarea lui în amenajare, pot să apară dileme. Nu există un răspuns universal însă, arhitecţii spunând că totul depinde de context.

„Covorul este un obiect care dă căldură oricărei încăperi şi îi întregeşte compoziţia. Covorul a apărut în primul rând dintr-o necesitate, şi anume aceea de a ţine de cald“, spune Ramona Enache-Lorenz, de profesie arhitect.

Primele covoare au fost piei şi blănuri care se aşezau direct pe pământ sau piatră. Între timp, materialele din care se fac podelele au evoluat, au devenit mai populare lemnul şi cărămida, însă temperatura în clădiri a rămas destul de scăzută, astfel încât covoarele au continuat să fie o necesitate.

„Mai mult decât atât, odată cu evoluţia meşteşugului şi a calităţii podelelor din lemn, covoarele au fost preferate în continuare pentru că protejau aceste materiale şi le prelungeau viaţa.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO