Special

Cum se finanţează ministerele în 2012

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, ar putea gestiona anul viitor un buget de 14,9 miliarde de lei, nivelul fiind redus cu un miliard faţă de proiectul iniţial.

Cum se finanţează ministerele în 2012

Autor: Mihaela Claudia Medrega

28.11.2011, 00:05 275

Sursele de finanţare din fonduri neram­bursabile europene pentru ministere rămân insigni­fiante în 2012, grosul urmând să fie finanţate de la stat.

Proiectul legii bugetului arată că, prepon­de­rent, finanţarea obţinută de la UE pentru ministere ră­mâne subunitară comparativ cu ponderea altor surse.

Ministerul Agriculturii face notă discor­dantă anul viitor. Fondurile nerambursabile de la UE vor reprezenta mai mult de jumătate din sursele de finanţare luate în calcul pentru Ministerul Agriculturii, în timp ce la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Ministerul Trans­porturilor aportul banilor europeni va fi de doar 8,1%, şi, respectiv, 3,2% din totalul resurselor.

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii se remarcă anul viitor printr-o finanţare de peste 30% din venituri proprii, în timp ce resursele alocate de la bugetul de stat vor avea ponderi de peste 60%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO