Special

Dacă vine sfârşitul lumii - al lumii financiare -, ce aţi lua cu voi, se întreabă NYT

Dacă vine sfârşitul lumii - al lumii financiare -, ce aţi lua cu voi, se întreabă NYT

Autor: Paul Comşa

30.11.2011, 00:06 1514

Într-un articol inedit, dar care este de natură să stârnească fiori, publicaţia The New York Times îndeamnă cititorii la o provocare: Ce aţi lua cu voi dacă trebuie să fugiţi din calea unui dezastru? Provocarea este valabilă şi pentru actorii lumii financiare care ar putea asista curând la prăbuşirea lumii euro. Amazon.com, cel mai mare portal de cumpărături din lume, oferă nu mai puţin de 8.000 de truse de supravieţuire în caz de calamitate, care cuprind de la cuţite şi măşti cu oxigen, până la lopeţi şi corturi. Variantele pentru copii includ creioane colorate şi animale de pluş alături de tablete de purificare a apei şi lanterne.

Succesul pe care l-au avut aceste produse în ultimii ani a determinat retailerul să-şi dubleze stocurile, scrie The New York Times.

Creşterea cererii poate fi pusă pe seama dezastrelor care au zguduit lumea în ultima perioadă şi a anunţurilor alarmante cu privire la iminenţa unei apocalipse. Pot fi amintite cutremurul din martie din Japonia şi dezastrul nuclear de la Fukushima, uraganul Irene care a lovit coasta de est a SUA, seria de tornade şi furtuni puternice care au lovit sudul Americii de Nord şi inundaţiile devastatoare din China.

Însă în ultimul timp s-au înmulţit vocile care prezic dezastre economice şi financiare în lume, dar mai ales în Europa şi SUA. În situaţia unei apocalipse financiare, ce ar putea conţine trusa de supravieţuire a unui bancher, de exemplu?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO