Special

EcoNews ZF

EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.06.2022, 00:02 48

► Immofinanz a anunţat strategia Net Zero Emission, stabilind anul 2040 ca limită pentru atingerea statutului de companie fără emisii. În acest sens grupul va majora producţia proprie de energie din surse regenerabile prin instalarea de echipamente fotovoltaice pe acoperişuri, iar în proiectele de renovare, recondiţionare şi construcţii va utiliza mai multe materiale reciclate.

► Numărul de consumatori care vor să cumpere vehicule electrice a atins un punct de cotitură la nivel mondial, potrivit celui mai recent raport EY Mobility Consumer Index, care arată că 52% dintre respondenţii care doresc o maşină vor să cumpere una electrică. Este pentru prima dată când acest număr a depăşit 50%, ceea ce reprezintă o creştere de 22 de puncte procentuale în decurs de doi ani.

►Black Sea ClimAccelerator, cel mai mare accelerator european care susţine lupta împotriva schimbărilor climatice prin dezvoltarea domeniului cleantech, lansează a doua ediţie dedicată start-up-urilor green, dornice să inoveze pentru un viitor mai sustenabil, şi pune la bătaie o finanţare totală de 300.000 de euro, mentorat, consultanţă de specialitate şi pregătire pentru atragerea de investiţii.

► Promateris, producător de ambalaje biodegradabile şi compostabile, a obţinut un nou grant din partea EEA & Norway Grants, în cadrul proiectului Producţia de Energie Verde pentru fabricarea de ambalaje bio-based şi compostabile, dezvoltat în parteneriat cu compania norvegiană Norsk Energi. Acesta prevede instalarea unui sistem fotovoltaic la fabrica operată de Promateris în Buftea, judeţul Ilfov, care să contribuie la tranziţia către energia verde a companiei prin înlocuirea utilizării energiei pe bază de combustibili fosili cu energia solară.

► Verdino Green Foods, companie care produce alimente pe bază de plante, alternative de consum pentru carne şi brânzeturi, a încheiat un parteneriat cu Resalta, companie de servicii energetice, care va furniza soluţii de audit energetic şi de amprentă de carbon, conturând strategia pentru decarbonizare a unităţii de producţie Verdino Green Foods din Oiejdea, judeţul Alba.

► Visual Fan, companie care deţine brandul Allview, a intrat în industria solară prin proiectul „Solar Energy“ cu primele panouri solare, o linie de business deschisă ca răspuns la schimbările climatice şi economice, pentru optimizarea costurilor şi minimizarea emisiilor de gaze cu efect de seră.

► Maşinile hibride şi electrice sunt preferate de aproape jumătate dintre români (46%), care ar alege o astfel de motorizare pentru viitoarea maşină, arată studiul Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study, realizat în 25 de ţări din întreaga lume, inclusiv România. Dintre aceştia, cei mai mulţi (63%) sunt motivaţi de costul cu alimentarea, care rămâne încă scăzut faţă de motorizarea pe benzină sau motorină, 49% de protecţia mediului, 47% de sănătatea personală, iar 40% sunt atraşi de stimulentele acordate de stat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO