Special

EcoNews ZF

EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.06.2022, 00:04 65

 Şase din zece români sunt interesaţi de reducerea consumului de apă din gospodăria lor, în special femeile (66%) şi persoanele peste 55 de ani (74%). Pentru a reduce consumul de apă, ei apelează la verificarea periodică a bateriilor de la baie şi bucătărie (59%), optarea pentru duşuri în locul băilor în cadă (58%) şi la închiderea robinetului între etapele spălării (57%), potrivit unui studiu Reveal Marketing Research împreună cu Ferro, un grup polonez care comercializează echipamente sanitare şi instalaţii.

 Dezvoltatorul Camicna Development, deţinut de Camelia Vasilica Teodorescu, investeşte 25 mil. euro în proiectul rezidenţial Acmanic din zona Iancu Nicolae din nordul Bucureştiului, un complex cu 51 de apartamente care va avea panouri solare pentru furnizarea de energie electrică şi pompe de căldură pentru încălzire şi răcire.

 Furnizorul de cărţi de vizită digitale Cardanti şi-a majorat intens businessul în ultimele luni, atât pe fondul pandemiei, cât şi pe fondul sustenabilităţii, acest tip de cărţi de vizită înlocuindu-le pe cele clasice, din hârtie sau carton. Compania face cărţile de vizită digitale şi mai eco-friendly, odată cu lansarea unui proiect de responsabilitate socială, prin care compania se angajează ca pentru fiecare carte de vizită vândută să planteze un copac.

 Casa de modă Nina Ricci a lansat pe piaţă un nou parfum, urmând o abordare eco-friendly, astfel că Nina Fleur, o aromă citrică florală, fructată, conţine în proporţie de 92% ingrediente derivate natural, provenite parţial din reţele sustenabile. Unele ingrediente sunt chiar prelucrate şi reciclate, precum extractul de lămâie italiană, fiind utilizate toate elementele acestui fruct – coaja, zeama şi pulpa. În plus, şi sticla este în proporţie de 20% reciclată şi 100% reciclabilă.

 Peste 100 companii mici şi mijlocii şi-au instalat soluţii fotovoltaice prin intermediul E.On şi şi-au redus facturile la energie cu până la 30%, în contextul creşterilor explozive de preţuri ale energiei. Un sistem fotovoltaic cu putere instalată de 100 kWp produce minimum 110 MWh/an, ceea ce poate însemna o economie anuală la factura de energie de circa 110.000 lei. Amortizarea se face în aproximativ patru ani, spun reprezentanţii E.On.

Grupaj realizat de Alina-Elena Vasiliu

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO