Special

EcoNews ZF

EcoNews ZF

Autor: Alina-Elena Vasiliu

05.10.2022, 00:00 48

Un volum de 9,8 milioane de metri cubi de aer este livrat în casele din România în fiecare an, din cauza ambalării inutile – echivalentul a peste 3.920 de piscine olimpice, potrivit unui studiu realizat de producătorul de ambalaje DS Smith. Ambalajele supradimensionate generează astfel anual 10.505 tone inutile de emisii de CO2, echivalentul a peste 600.000 de livrări online.

Liderii naţionali şi europeni din domeniul politicilor climatice, al sustenabilităţii şi al businessului se reunesc pe 4 şi 5 octombrie 2022 la forumul Climate Change Summit, la Teatrul Odeon din Bucureşti, pentru a vorbi despre tranziţia către economie verde, energie regenerabilă şi politici energetice, agricultură sustenabilă, protecţia biodiversităţii, finanţare verde, producţie sustenabilă, politici de mediu, economie circulară, rezilienţa climatică a oraşelor, start-up-uri inovatoare şi tehnologii noi. Climate Change Summit este organizat de Social Innovation Solutions, organizaţie activă în sustenabilitate, impact social şi inovaţie, la iniţiativa şi cu susţinerea BRD Groupe Société Générale, în calitate de partener fondator.

Compania de comunicare indoor Brand Management spune că va investi 500.000 de lei în sustenabilitatea infrastructurii de panotaj. Până acum, firma a înlocuit sistemele de iluminare, reducând astfel cu 40% consumul de energie electrică. În prezent, Brand Management realizează printurile în proporţie de 30% pe materiale reciclate.

Peste 13 milioane tone de dioxid de carbon ajung în fiecare an în atmosferă din cauza producţiei de ciment din România, ţară care produce anual în jur de 15 milioane de tone de ciment, cifră agregată la nivelul celor mai mari jucători de pe piaţa românească. Pentru fiecare kilogram de ciment produs se elimină în atmosferă 0,9 kilograme de dioxid de carbon, potrivit datelor Industry Link.

OMV Petrom a instalat panouri fotovoltaice în 110 staţii de alimentare OMV şi Petrom din România, în cadrul unui program de investiţii care a însumat circa 3 milioane de euro până în prezent, şi vizează extinderea la 150 de unităţi până la finalul lui 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO