Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Ce spune Adrian Dinu de la Creasoft: O nouă soluţie de pontaj pentru angajaţi a fost lansată pe piaţă: pontajul cu telefonul

Adrian Dinu, Creasoft: „Ne-am inspirat când am văzut la un client de-al nostru că se poate, a durat aproape un an până să reuşim să dezvoltăm cititoare Bluetooth pe frecvenţă joasă, le-am integrat într-un cititor elegant care ştie să citească şi QR code, şi cardurile vechi RFID, am făcut un cititor trei în unu”.

Adrian Dinu, Creasoft: „Ne-am inspirat când am văzut la un client de-al nostru că se poate, a durat aproape un an până să reuşim să dezvoltăm cititoare Bluetooth pe frecvenţă joasă, le-am integrat într-un cititor elegant care ştie să citească şi QR code, şi cardurile vechi RFID, am făcut un cititor trei în unu”.

Autor: Ramona Cornea

03.06.2023, 11:33 281

O nouă soluţie de pontaj a apărut pe piaţa din România, şi anume pontajul cu telefonul. Soluţia este dezvoltată de compania Creasoft, funcţionează momentan doar pe sistemul de operare Android, vine cu o aplicaţie care se instalează pe telefon, iar cât timp aplicaţia este deschisă, ea transmite un cod de identificare criptat şi astfel telefonul poate fi folosit pentru acces.

„Am terminat de implementat soluţia deocamdată doar pe telefoanele cu Android şi estimăm că în circa trei - patru luni terminăm de implementat şi pe telefoanele cu sistem de operare iOS. Motivul este pentru că durează foarte mult până reuşeşti să intri în magazinul Apple Store. În momentul de faţă, autentificarea cu telefonul există într-o singură soluţie, care vine de afară pentru instituţii guvernamentale de securitate. Soluţia aceasta are un preţ prohibitiv şi nici nu există reprezentant în România care să o vândă”, a spus pentru ZF Adrian Dinu, fondatorul companiei Creasoft.

Ideea soluţiei de acces cu telefonul i-a venit antreprenorului când a văzut un concept similar implementat în cadrul unei companii cu care lucrează. Odată cu soluţia de pontaj cu telefonul, Creasoft a îmbinat celelalte soluţii de pontaj ale sale şi a creat un cititor trei în unu.

„Pentru soluţia noastră ne-am inspirat când am văzut la un client - al nostru că se poate şi a durat aproape un an până să reuşim să dezvoltăm nişte cititoare Bluetooth pe frecvenţă joasă ca să nu descarce bateriile telefoanelor, le-am integrat într-un cititor elegant care ştie să citească QR code şi ştie să citească şi cardurile vechi RFID şi atunci am făcut practic un cititor trei în unu. Prin acest cititor un angajat se poate autentifica fie pentru pontaj, fie pentru control acces, fie pentru ambele prin oricare din cele trei metode: card RFID, telefonul care transmite codul de identificare pe Bluetooth. Se pare că există multe persoane care nu vor să deschidă Bluetooth-ul pentru că li se descarcă bateria telefonului, iar pentru aceştia aplicaţia deschide instant pe ecran un cod QR care să fie citit”, a detaliat Adrian Dinu.

În ceea ce priveşte costurile pentru companiile care vor să implementeze şi pontajul cu telefonul, la costul iniţial al soluţiei de pontaj se adaugă 80 de euro pentru fiecare parte de acces a uşii. „Soluţia noastră clasică de pontaj costă în momentul de faţă 248 de euro per dispozitiv, iar fiecare cititor trei în unu, adică care are si bluetooth şi QR code şi card costă 80 de euro, iar dacă pui pe o parte şi pe alta a uşii, adică două, se adaugă 160 de euro la soluţie. Nu am făcut altceva decât să dăm o alternativă la cititoare de carduri clasice. Suntem deja în discuţii cu un client mare pentru implementarea sistemului”, a explicat Adrian Dinu.

În ultimii ani, Creasoft a adăugat aplicaţiei de pontaj funcţionalităţi specifice de digitalizare HR, utile mai ales angajaţilor: concediu în regim self service, semnături electronice pe documente de muncă, obţinerea de adeverinţe, acces la propriile documente de muncă, acces la fluturaşii de salariu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO