Special

Educaţie, stil de viaţă şi wellness. Părinţii îi îndreaptă pe copii spre cursuri de artă pentru a-i integra, după lipsa de interacţiune din pandemie

Eleonora Ţurcanaşu (Andriescu), fondatoarea şcolii de arte Ella Musica

Eleonora Ţurcanaşu (Andriescu), fondatoarea şcolii de arte Ella Musica

Autor: Georgiana Mihalache

08.08.2022, 00:05 419

♦ Cursuri de pian, de balet sau de teatru sunt pe lista de activităţi cerute de părinţi pentru copiii lor ♦ Restricţiile de interacţiune socială din pandemie şi-au pus amprenta asupra comportamentului copiilor, spune Eleonora Ţurcanaşu (Andriescu), fondatoarea şcolii de arte Ella Musica

Cererea pentru cursuri pian, balet sau teatru a fost în creştere în prima jumătate a anului 2022, potrivit Eleonorei Ţurcanaşu, fondatoarea Ella Musica, o şcoală de arte cu sedii în Corbeanca, Ilfov, şi Bucureşti. În total, 500 de copii sunt înscrişi la cursurile Ella Music.

„În continuare cursurile de pian şi balet funcţionează cel mai bine, sunt cele mai căutate. Părinţii caută să-i îndrepte spre artă, dar la copiii cu vârste mai mici se văd efectele pandemiei, după doi ani în care nu au avut voie să se apropie, sunt puţin bulversaţi. Acum părinţii caută să-i integreze şi vedem cerere mai mare la cursurile de teatru, unde noi facem şi dezvoltare personală. Este nevoie pentru că efectul pandemiei s-a văzut“, a spus Eleonora Ţurcanaşu.

Ea a pus bazele Ella Musica în 2014, fiind profesoară de pian anterior. Copiii pot lua cursuri de pian, tobe, canto, vioară, dans, teatru, balet. Pandemia a pus la încercare businessul bazat pe cursuri pentru copii, în contextul în care educaţia a fost marcată de restricţii şi de învăţământul online. Totuşi, în prezent, cererea din partea părinţilor a revenit.

„Ultimii doi ani au fost foarte grei, a fost nevoie să ne adaptăm. Am avut părinţi care s-au implicat. Financiar, s-au terminat toate resursele. Cursurile au mers neaşteptat de bine anul acesta. Ne-am revenit, cererea există. Noi nu am mărit preţurile, deşi toate costurile la utilităţi s-au dublat, triplat, dar cred că va trebui să modificăm şi noi preţurile. Am avut în vară primele spectacole mari după doi ani“, a mai spus fondatoarea Ella Musica.

Planurile ei urmăresc deschiderea unui nou sediu, al treilea, însă depend de finanţare pentru realizarea mai rapidă, anul acesta.

„Vreau însă să accesez Start-up Nation şi dacă voi accesa acele fonduri, cu siguranţă voi mai deschide un sediu anul acesta. Din bani proprii, aş mai aştepta“, a mai spus Eleonora Ţurcanaşu. 

Ella Musica funcţionează în prezent în două sedii, în Corbeanca, Ilfov, şi în Bucureşti, în Apărătorii Patriei. În total, 30 de profesori numără echipa şi numărul de copii înscrişi a depăşit pragul de 500. Businessul a generat anul trecut afaceri de aproape jumătate de milion de lei, în creştere cu 8% faţă de 2020.

Cursurile de pian şi de balet sunt cele mai căutate din portofoliul şcolii Ella Musica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO