Special

Educaţie, stil de viaţă şi welness. Forţa de muncă în producţia de medicamente. Fabricile locale sunt „pe cont propriu“ când vine vorba de calificarea noilor angajaţi ieşiţi de pe băncile şcolilor

Educaţie, stil de viaţă şi welness. Forţa de muncă...

Autor: Georgiana Mihalache

04.07.2022, 00:00 133

♦ Producţia de medicamente, un domeniu cu tradiţie de zeci de ani în România, găseşte greu angajaţi ♦ Şcolile nu mai scot absolvenţi pregătiţi pentru industrie ♦ Pentru a califica tinerii, producătorii dezvoltă programe proprii de învăţare sau internshipuri în cadrul fabricilor ♦ Peste 4.400 de angajaţi au primii cinci producători de medicamente din România, jumătate din totalul persoanelor care lucrează în această industrie.

Prăpastia între ce învaţă elevii sau studenţii şi ce nevoi sunt, de fapt, în piaţa muncii determină fabricile de medicamente să devină adevărate şcoli pentru absolvenţii de colegii tehnice sau de universităţi de profil – farmacie, chimie.

De la programe de învăţământ dual dezvoltate în parteneriat cu licee, la internshipuri de câteva luni în fabricile locale, marii producători caută să facă atractiv domeniul industrial. Iar creşterea companiilor, în contextul investiţiilor în extindere atât naţional, cât şi spre alte pieţe, transformă departamentul de resurse umane în cheia pentru dezvoltare.

În funcţie de calificare şi experienţă, salariul mediu în marile fabrici de medicamente din ţară este cuprins între 3.000 şi 5.500 de lei net, potrivit datelor ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO